Csekonics saláta

Csekonics saláta

HOZZÁVALÓK 2-3 fő

  • 2 db tojás
  • 3 dl olaj
  • 10 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg koktélrák
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 4 db paradicsom
  • ½ fej jégsaláta
  • 1 db alma
  • 2 dkg porcukor
  • bors
  • 4 adag

30-60 perc

csekonics_salata-koktel rak-csirkemell

10 deka filézett csirkemellet sósvízben megfőzünk. 2 db paradicsom héját lehúzzuk, magházát eltávolítjuk. Egy negyed jégsalátát felcsíkozunk, és 6 deka forrázott, pucolt garnélarákkal összekeverjük a zöldségeket. Belerakjuk a már megfőtt és csíkokra vágott csirkemellet, illetve egy fél hámozott csíkozott almát. Elkészítjük a majonézt. 2 tojás sárgáját teáskanál mustárral kikeverünk. Folyamatos keverés mellett hozzácsurgatunk 2 deciliter étolajat. Egy evőkanál tejföllel fél deci tejszínnel, kevés mustárral ismét kikeverjük, ízlés szerint tehetünk bele pár csepp konyakot, kevés porcukrot. Sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a zöldségekkel, a rákhússal és a csirkemellel.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: tvpaprika.hu