Csekonics saláta

HOZZÁVALÓK 2-3 fő
- 2 db tojás
- 3 dl olaj
- 10 dkg csirkemell filé
- 10 dkg koktélrák
- 1 evőkanál mustár
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 4 db paradicsom
- ½ fej jégsaláta
- 1 db alma
- 2 dkg porcukor
- só
- bors
- 4 adag
30-60 perc
10 deka filézett csirkemellet sósvízben megfőzünk. 2 db paradicsom héját lehúzzuk, magházát eltávolítjuk. Egy negyed jégsalátát felcsíkozunk, és 6 deka forrázott, pucolt garnélarákkal összekeverjük a zöldségeket. Belerakjuk a már megfőtt és csíkokra vágott csirkemellet, illetve egy fél hámozott csíkozott almát. Elkészítjük a majonézt. 2 tojás sárgáját teáskanál mustárral kikeverünk. Folyamatos keverés mellett hozzácsurgatunk 2 deciliter étolajat. Egy evőkanál tejföllel fél deci tejszínnel, kevés mustárral ismét kikeverjük, ízlés szerint tehetünk bele pár csepp konyakot, kevés porcukrot. Sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a zöldségekkel, a rákhússal és a csirkemellel.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprika.hu