Crock Champignon – Gyors Gombás melegszendvics recept

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető, és egészséges kis reggeli – tégy egy próbát te is a 7 végén 🙂 …
A Crock Champignon – Gyors Gombás melegszendvics Hozzávalói:
- 500 g champignon gomba
- 1 db tömlős sajtkrém
- 1 csokor petrezselyem
- Só, törött bors
- Kakukkfű, Friss
- 1 kk egész köménymag
- Majornánna ha van, akkor friss
- 1 ek mustár
- 2 cikk fokhagyma
- 2 db friss újhagyma
- zsiradék
- Füstölt Kolbász karikák
- sajt
A Crock Champignon – Gyors Gombás melegszendvics Elkészítése:
Szeleteld fel a gombát, lehetőleg minél vékonyabbra. Mehet karikára az újhagyma is. Közben át lehet nyomni a fokhagyma cikket is vagy apróra felvágni; ha apróra vágod, akkor javaslom hozzátenni a köménymagot is és azzal együtt felvágni. A fokhagyma nedvessége nem fogja engedni a köménymagot szanaszét repülni.
Minden el fog férni egy serpenyőben, ha kellően nagyot választasz hozzá – javaslatom egy magasabb falú teflon serpenyő, edény. A zsiradékot fel kell olvasztani ( akár lehet füstölt szalonna is
), mehet hozzá a fokhagymával együtt összeaprított köménymag. A felaprított gomba is mehet a serpenyőbe, majd ha kissé ledínsztelődött akkor a tömlős krémsajt és a mustár.
A legvégén jöhetnek sorra a friss fűszernövények ( a szentháromság 🙂 : majoránna, kakukkfű, petrezselyem.
Szeleteld fel a kenyereket vagy a zsemléket. Javaslom, hogy a füstölt kolbász közvetlenül a pékárúra menjen, majd ennek a zsírja fogja átjárni a kenyeret. Erre kell rákenni egy evőkanál segítségével a gomba krémet, majd a reszelt sajtot és 1 db kolbász karikát a tetejére.
200 C fokos sütőben 10-15 perc alatt készre fog sülni.
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala