Citromos TúróTorta
Hozzávalók:
- 2 dkg margarin
- 1 db piskóta tortalap
- 25 dkg túró
- 2, 5 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 dkg zselatinpor
- 5 db citrom reszelt héja
- lime és tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés:
Az áttört túróhoz add hozzá a porcukrot és a citromhéjat, majd a margarinnal keverd habosra. A tejszínt verd fel kemény habbá. Melegítsd fel a tejet, add hozzá a zselatint, és habverővel folyamatosan kevergetve főzd fel. Dolgozd jól össze a zselatinos langyos tejet a túrókrémmel, ezután lazán keverd hozzá a felvert tejszínhabot.
A piskótalapot vágd ketté, az egyik lapot aprítsd fel és keverd a krémhez. A másik lapot helyezd egy kapcsos tortaformába, a lapra öntsd rá a túrókrémet, majd az egészet tedd a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt vedd le a formát, a tetejét tetszés szerint díszítheted lime-darabokkal, tekszínhabbal.