Citromos lazacnyársak, recept
A Citromos lazacnyársak Hozzávalói 4 személyre:
- 80 dkg lazac
- 2 citrom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ág rozmaring, 1 fej fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 dl olívaolaj
- só, bors
- 2,5 dl joghurt
Citromos lazacnyársak Elkészítése:
A fokhagymát meg a zöldfűszereket apróra vágjuk, 1 teáskanál sóval kidörzsöljük. Hozzáadjuk egy citrom reszelt héját és fél citrom levét, a mustárt, ízlés szerinti mennyiségű borst meg az olajat és kikavarjuk. A lazacot kockákra vágjuk, hozzáadjuk a fűszerkeverék 3/4 részét, összekeverjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A megmaradt fűszerkeveréket belekeverjük a joghurtba, tálalásig ezt is hűtőben tároljuk. A megmaradt citromot vékony szeletekre vágjuk, a lazaccal váltakozva nyársra húzzuk. Közepesen forró grillrácson megsütjük, majd a joghurt mártással tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu