Citromos lazacnyársak, recept

Citromos lazacnyársak, recept

 

A Citromos lazacnyársak Hozzávalói 4 személyre:

  • 80 dkg lazac
  • 2 citrom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ág rozmaring, 1 fej fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors
  • 2,5 dl joghurt

Citromos lazacnyársak Elkészítése:

Citromos lazacnyársak

A fokhagymát meg a zöldfűszereket apróra vágjuk, 1 teáskanál sóval kidörzsöljük. Hozzáadjuk egy citrom reszelt héját és fél citrom levét, a mustárt, ízlés szerinti mennyiségű borst meg az olajat és kikavarjuk. A lazacot kockákra vágjuk, hozzáadjuk a fűszerkeverék 3/4 részét, összekeverjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A megmaradt fűszerkeveréket belekeverjük a joghurtba, tálalásig ezt is hűtőben tároljuk. A megmaradt citromot vékony szeletekre vágjuk, a lazaccal váltakozva nyársra húzzuk. Közepesen forró grillrácson megsütjük, majd a joghurt mártással tálaljuk.

Citromos lazacnyársak

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu