Citromos csirkemelleves, recept

Citromos csirkemelleves, recept

A Citromos csirkemelleves hozzzávalói 4 személyre:

  • 25 dkg csirkemell,
  • 1 hagyma,
  • 2 sárgarépa,
  • 1 petrezselyemgyökér,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 1,5 dl tejszín,
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő,
  • só, fehérbors, csipetnyi fűszerpaprika,
  • tárkony vagy petrezselyemzöld,
  • 1 citrom.

A Citromos csirkemelleves Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, rádobjuk a kockákra vágott csirkemellet és fehéredésig pároljuk. Megszórjuk sóval, borssal meg a fűszerpaprikával, felöntjük vízzel és főni tesszük. Közben megpucoljuk a gyökérzöldséget, karikákra vágjuk és beletesszük a levesbe. Mikor a hús megfőtt, a keményítőt elkavarjuk a tejszínnel, kevés forró lével hőkiegyenlítjük, majd rátöltjük az ételre. Megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerrel és addig hagyjuk, míg újból felforr. Tálaláskor ízlés szerint citrommal ízesítjük.
Citromos csirkemelleves

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja