Citromhabos négerkocka

Citromhabos négerkocka

Hozzávalók tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 5 tojás sárgája
  • 5 dkg Rama margarin
  • 2 dkg kakaó
  • 1 cs sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej

Kenéshez:

  • 2-3 ek sárgabarack lekvár

Habhoz:

  • 3 tojás fehérje
  • fél citrom leve
  • 20 dkg cukor

Csokimázhoz:

  • 15 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 2 ek kakaópor
  • 15 dkg Rama margarin

Elkészítése:

A cukrot a Rama margarinnal és a sárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt, kb 20*30 cm-es tepsiben 150 fokon kb 20 percig sütjük.
A tojásfehérjét gőz fölött a cukorral, a citrom levével keményre verjük. A tésztát baracklekvárral megkenjük.
A habot rásimítjuk.
A tetejére a csokimázhoz a cukrot felöntjük a tejjel, beletesszük a kakaóport, és kis gázon forraljuk 1-2 percig. Utána levesszük a tűzről, kicsit kihűtjük, és a Rama margarint hozzákeverjük – ezáltal besűrűsödik, és mehet a tészta tetejére.
A csokis szirupot teljesen nem szabad kihűteni, csak annyira, hogy ne legyen forró!

Forrás: olcso-receptek.hu

citromhabos-negerkocka