- 20 dkg cukor
- 5 tojás sárgája
- 5 dkg Rama margarin
- 2 dkg kakaó
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg liszt
- 2 dl tej
Kenéshez:
- 2-3 ek sárgabarack lekvár
Habhoz:
- 3 tojás fehérje
- fél citrom leve
- 20 dkg cukor
Csokimázhoz:
- 15 dkg cukor
- 1 dl tej
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg Rama margarin
Elkészítése:
A cukrot a Rama margarinnal és a sárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt, kb 20*30 cm-es tepsiben 150 fokon kb 20 percig sütjük.
A tojásfehérjét gőz fölött a cukorral, a citrom levével keményre verjük. A tésztát baracklekvárral megkenjük.
A habot rásimítjuk.
A tetejére a csokimázhoz a cukrot felöntjük a tejjel, beletesszük a kakaóport, és kis gázon forraljuk 1-2 percig. Utána levesszük a tűzről, kicsit kihűtjük, és a Rama margarint hozzákeverjük – ezáltal besűrűsödik, és mehet a tészta tetejére.
A csokis szirupot teljesen nem szabad kihűteni, csak annyira, hogy ne legyen forró!