Citromfüves rántott afrikai harcsafilé, recept

Citromfüves rántott afrikai harcsafilé, recept

Az afrikai harcsa pont olyan hal, amilyet én szeretek. Nincs halíze és nincs benne szálka. A lazac és a fogas után a harmadik helyen áll a toplistámon. Ehhez azért az is hozzátartozik, hogy általában nem vagyok valami nagy halevő, de ezt akár hetente bevállalnám, mert nagyon finom..

 

A Citromfüves rántott afrikai harcsafilé Hozzávalói:

  • harcsafilé
  • citromfű, kotányi zacsis
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa

Citromfüves rántott afrikai harcsafilé

A halszeleteket sózom, citromfűvel bedörzsölöm, és citromlét csöpögtetek rá. A tojásokat felverem, bőven teszek bele citromfüvet, és a szokásos módon bepanírozom a halszeleteket. Nem kell spórolni a fűszerrel, mert akkor jó, ha érezni lehet a kellemes citromaromát. Bő olajban megsütöm.

Citromfüves rántott afrikai harcsafilé

Forrás: aliza