Gombás töltött tojás, recept

Gombás töltött tojás

  A Gombás töltött tojás Hozzávalói 4 személyre: 8 tojás 10 dkg csiperkegomba 1 kis hagyma 5+3 dkg vaj, só, bors, kakukkfű 2 evőkanál majonéz, 1 dl tejföl 1 evőkanál mustár citrom 4 méretben megfelelő paradicsom A Gombás töltött tojás Elkészítése: Az 5 dkg vajon megpároljuk a hagymát és az apróra vágott gombát, sóval, borssal […]

Ropogós – Töltött sült krumpli, recept

Nehézségi szint: Kezdőknek Elkészítési idő: 40 perc A Töltött sült krumpli Hozzávalói: közepes méretű burgonyák(adagtól függ,hány db) olaj só sajt szalonna sonka kolbász hagymaszeletek A Töltött sült krumpli Elkészítése: A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli […]

Töltött tojás – Akár Húsvétra is

A Töltött tojás Hozzávalói   10 db tojás 2 db közepes cékla 2 púpozott teáskanál só 3 evőkanál borecet A tojásos krémhez: A tojások kiszedett sárgája 3 nagy evőkanál majonéz 1 evőkanál tejföl 1 teáskanál kurkuma 1 kis csokor finomra aprított snidling Só, bors A Töltött tojás Elkészítése: 1. A tojásokat megfőzzük:  egy edénybe tesszük  […]

Ellenállhatatlan hétvégi fogás – Gombával töltött egyben sült sertéskaraj, recept

  Ha a gombával töltött karajt zöldség- vagy krumpliágyon sütöd meg, külön köretről sem kell gondoskodnod. Szalonnával a tetején még ütősebb. Másnap csomagolj belőle magadnak, hiszen hidegen is nagyon ízletes. Hozzávalók 4 személyre: 1 kg karaj 25 dkg gomba 3 kemény tojás 3 zöldpaprika 2 fej vöröshagyma 2 paradicsom 1 zsemle 1 nyers tojás 1 […]

Sajttal töltött hústekercs rántva recept – Ezzel sok dicséretet begyűjtesz

  Használhatsz fűszeres camembert-t vagy más sajtot is. Kínálj hozzá rizst, sült krumplit vagy pürét és savanyúságot. Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkemellfilé 12 evőkanál liszt 12 evőkanál zsemlemorzsa 10 dkg camembert 3 tojás só bors Elkészítés ideje: Elkészítés: 25 perc, sütés: 20 perc Elkészítés: A csirkét mosd meg jól, és vágd nagyobb, vékony szeletekre. […]

Meleg töltött narancs

HOZZÁVALÓK 3-4 fő 4 szép, nagy narancs 2 teáskanál pudingpor 2 tojás 2 centiliter narancslikőr 2 mokkáskanál reszelt narancshéj csipet só ízlés szerint cukor 30-60 perc A sütőt közepes hőfokra előmelegítem. A narancsokat forró vízben megmosom és leszárítom.  A tetejüket – mint egy kalapot – éles késsel levágom. A levágott részekből a gyümölcshúst kivágom, a sárga […]

Töltött pontyfilé

HOZZÁVALÓK 3-4 fő 4 pontyfilé-szelet (kb. 60 dkg) 15 dkg gomba 1 tojás 1 evőkanál olaj 1 diónyi vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma kevés zsemlemorzsa 1 teáskanál szárított petrezselyem Só Bors 2 dl tejszín 1 evőkanál finomliszt 1 teáskanál szárított kapor 1 halászlékocka 60-120 perc A halszeleteket sűrűn beirdalom, vagyis egészen a bőréig bevágom, ügyelve arra, […]

Tavaszi, zöldfűszeres gerslivel töltött csirke

  Hozzávalók 6-8 adag » 1 kisebb egész csirke » só » bors » vaj » 20 dkg gersli » 4 ek olivaolaj » 1 csokor újhagyma » 1 citrom » 2 csokor petrezselyem » 2 csokor kapor » 1 csokor snidling » 1 csokor bazsalikom Elkészítés A gerslit előre megfőzzük, ez kb. 45 perc, sózzuk, […]

Tonhallal töltött paradicsom

Hozzávalók 6 darab » 6 szép, érett, közepes méretű paradicsom » 2 tonhalkonzerv » 1 csokor újhagyma » 1 lilahagyma » 2 citrom » 1 csokor kapor » 1 csokor petrezselyem » 1 csokor snidling » só » bors » olívaolaj » Tálaláshoz: galambbegy vagy vegyes zöld saláta Elkészítés A tonhalat villával darabokra szedjük, és összekeverjük, […]

Töltött csokis keksz

Hozzávalók » 20 dkg liszt » 5 dkg Holland kakaópor » szódabikarbóna » só » 6 dkg vaj » 15 dkg barnacukor » 1 tojás » 2,5 dl tej » 12,5 dkg krémsajt » 12,5 dkg puha vaj » porcukor » 10 dkg sült sütőtök » fahéj » szerecsendió Elkészítés A liszttel elkeverjük a kakaóport, […]

Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással

Hozzávalók » 2 kisebb padlizsán (50 dkg) » ½ dl olívaolaj » 4 gerezd fokhagyma, finomra aprítva » 5 dkg házi kenyérmorzsa vagy Panko » 5 dkg kemény, érlelt juhsajt (pecorino) » 2 tojás » 4 ág friss kakukkfű » só » bors » 5 dl házi paradicsommártás » 1 teáskanál csípős paprikakrém vagy 1 […]

Kacsával töltött parmezános rakott krumpli (Kacsa parmentier)

Hozzávalók 2 fő: » 2 db konfitált kacsacomb » 75 g parmezán » 350 g csirke far-hát » 350 g csirkeszárny » 2 szál közepes sárgarépa » 1 szál fehérrépa » 2 nagyobb fej vöröshagyma » 5 dl Vylyan Montenuovo Cuvée » 1 kis csokor kakukkfű » 1 szál rozmaring » 1 kis csokor snidling […]

Sóskás töltött karalábé

Hozzávalók 4-6 személyre » 4 karalábé, levelekkel együtt » 30dkg darált sertéshús » 5dkg finom szemcséjű bulgur » 1 egész tojás » 1 gerezd fokhagyma, lereszelve » ujjnyi gyömbér, lereszelve » 1 evőkanál olívaolaj » só » bors » 8dl szárnyas-, vagy zöldség alaplé » 10dkg sóska (pucolt súly), finomra aprítva » 2dl tejföl » 1 […]

Zöldfűszeres töltött csirkecomb

Hozzávalók 4 adag » 4 db egész csirkecomb » vaj » citrom » 1 csokor petrezselyem » 2 zsemle » só » bors » 1 tojás » pár levél medvehagyma vagy bármilyen friss zöldfűszer Elkészítés A zsemléket szeletekre vágjuk és vízbe beáztatjuk, alaposan kinyomkodjuk. A kinyomkodott zsemléhez hozzáadunk egy tojást, a felaprított medvehagymát vagy bármilyen más […]

Keleti töltött csirkemell

HOZZÁVALÓK: pár csipet só 1 db tojás 1 db fokhagyma 16-18 db bacon 50 g vaj pár csipet őrölt bors 6 db (filé) csirkemell 1 db citrom leve 10 dkg dió 1 db citrom reszelt héja 10 dkg bulgur 15 dkg aszalt sárgabarack 3 db salotta 2-3 dl csirke alaplé 1 csokor menta Elkészítési idő70 […]

Sajttal-sonkával töltött csirkemell – Tökéletes panírban

Hozzávalók 4 személyre: 4 csirkemellfilé 4 szelet trappista sajt 4 szelet bacon 4 szelet sonka só étolaj A panírozáshoz 30 dkg zsemlemorzsa 20 dkg finomliszt 3 tojás Elkészítés ideje: Elkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc Elkészítés: A húst mosd meg, töröld át papírtörlővel, nyisd szét, klopfold ki, sózd meg. Mindegyik csirkemellre tégy egy-egy szelet sonkát, […]

Fogyókúrázók is ehetik – Duplasajtos töltött gombafejek sütőben sütve

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg gomba 40 dkg darált hús 15 dkg krémsajt 15 dkg füstölt sajt 1 vöröshagyma só bors pirospaprika olaj Elkészítés ideje: Elkészítés: 25 perc, sütés: 20 perc Elkészítés: A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd kevés vízzel engedd fel, […]

Kalotaszegi töltött paprika

Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb 20 db tölteni való paprika 2 tojás 4 dkg só 2 zsemle 20 dkg lecsó alap (bolti is jó) 10 dkg liszt 6 dl tejföl 20 dkg vöröshagyma 10 dkg zsír 1 liter csontlé 1 csokor kapor pirospaprika bors Elkészítése: A sertéscombot ledaráljuk, összedolgozzuk az áztatott zsemlével, fűszerekkel, tojással és megtöltjük […]

Ropogós, fűszeres sült csirke

Hozzávalók 6 személyre: 1 egész csirke 3 zsömle 4 tojás 2 dl tej 1 csokor petrezselyem majoránna 1 zacskó fűszerkeverék só bors Elkészítés ideje: Előkészítés: 25 perc, sütés: 90 perc Elkészítés: A csirkét mosd meg, szükség esetén tisztítsd meg a bőrét, majd törölgesd át papírtörlővel. Fektesd a mellére, belülről szórd meg sóval és majoránnával, a […]

Sajttal töltött egybesült krumpli – Ennél egyszerűbb recept talán nincs is

Hozzávalók 8 db nagyobb krumpli 10 dkg edami sajt 10 dkg trappista sajt 8 dkg dió 2 gerezd fokhagyma 2 dl tejföl vaj bors szerecsendió só olívaolaj Elkészítés ideje: Elkészítés: 15 perc, sütés: 80 perc Elkészítés: A krumplikat mosd meg több vízben jó alaposan, és dörzsöld is át mindegyiket egy szivaccsal. Szurkáld meg őket hat-nyolc […]

A legfinomabb töltött paradicsom – Fogyókúrázók is bátran ehetik

Hozzávalók 6 darabhoz: 6 paradicsom 20 dkg túró 10 dkg feta sajt 1 kis doboz joghurt 1 csokor snidling 1 marék bazsalikom só bors Elkészítés ideje: Elkészítés: 10 perc, sütés: 15 perc Elkészítés: A túrót nyomkodd meg egy kicsit villával, majd keverd össze a joghurttal, reszeld bele a sajtot, add hozzá ízlés szerint a sót, […]

Juhtúróval töltött krumpli egészben sütve – Tökéletes őszi vacsora

  Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg juhtúró 4 krumpli 15 dkg sajt 1 pohár tejföl 1 nagy fej lilahagyma só bors kapor olívaolaj Elkészítés ideje: Elkészítés: 15 perc, sütés: másfél óra Elkészítés: A krumplikat nagyon alaposan mosd meg, szivaccsal vagy kefével dörzsöld is át, és szárítsd meg. Szurkáld meg több helyen villával, és kend meg […]

Busa hússal készített töltött káposzta

Hozzávalók : 1 kg busa 1 db füstölt busa oldalas 1 kg vékonyra vágott savanyú káposzta 1 kis fej savanyú káposzta 1 db vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem zöld 2 db tojás 10 dkg rizs só bors pirospaprika liszt olaj Elkészítés: A húst a megtisztított fokhagymával és a vöröshagymával együtt ledaráljuk, majd sóval, borssal, […]

Cigány töltött káposzta

Hozzávalók : ½ kg sertés darált hús 1 kg malac hús (dagadó bőrösen, oldalas) 20-25 dkg füstölt sonka 20-25 dkg füstölt tarja 1 szál kolbász 1 kg szálas savanyú káposzta vöröshagyma fokhagyma rizs tojás só bors pirospaprika olaj, vagy zsír Elkészítés: A húsokból – a darált hús kivételével – hagyományos módon pörköltet készítünk. A megtisztított vöröshagymát […]

1/2 óra alatt elkészül – Töltött karaj rántva

Hozzávalók 20 dkg mozzarella sajt 4 szelet csont nélküli karaj 1 szál parasztkolbász 2 hegyes erős paprika 2 szál újhagyma só A panírozáshoz 25 dkg zsemlemorzsa 20 dkg finomliszt 3 tojás A sütéshez 5 dl étolaj Elkészítés ideje: Elkészítés: 30 perc, sütés: 15 perc Elkészítés: Előkészületként a karajszeleteket mosd meg, klopfold ki, sózd be. A […]

100% PALEO – töltött GRILL csirke

  Wéber Andi kérésére, íme … 🙂 Hozzávalók: Kb. 1,5 kg-os – lehetőleg háztáji vagy szabad tartású – csirke Fűszerek: Só, bors, majoránna vagy oregano – ennek híján provancei fűszerkeverék, őrölt bors, paprika por 1 ek. pomace olaj vagy zsír 1 tk. balzsamecet krém – elhagyható! 2 db kisebb nyári alma – cukor helyett! Zöldségek […]

Gyors olasz töltött paprika ebédre vagy vacsorára

Hozzávalók:   2 nagy zöld vagy sárga paprika (elfelezve, kimagozva) 250 g darált hús 90 g fekete bab konzerv (megmosva) 30 g főtt rizs 250 g paradicsom püré Elkészítése: A paprikákat nyitott felükkel egy mikrózható tányérra tesszük. Lefedjük szintén mikrózható fedővel és 3 percig „sütjük”. Félretesszük. A darált húst forró serpenyőben megsütjük. Belekeverjük a babot […]

Töltött káposzta, ahogyan nagymamám készítette – Szóról szóra!

Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 10 db savanyú káposztalevél, 50 dkg darált, kövéres sertéshús, 6-8 dkg rizs, 6 dkg vöröshagyma, 8-10 dkg zsír, 5 dkg liszt, 2 dl tejfel, 1 dkg só, késhegynyi törött bors, 1 kávéskanál paprika, 1 szál kapor, 1 kis szál csombor, 1 kg sertés-lábszárcsont. Elkészítés A sertéscsontból kb. 1,5-2 liter csontlét […]

Rizzsel töltött paradicsom

  Hozzávalók 8 érett paradicsom 150 g kerek szemű olasz rizottórizs fél citrom 6 ek olaj (Eckart Witzigmann krétai olívaolajat használ hozzá) 300 g nyers kolbásztöltelék (rohe bratwurstmasse) 75 g fehérkenyér, egy napig szikkasztva 150 g főtt sonka, apró kockára vágva 150 g vargányagomba, tisztítva, finomra vágva 15 g salotta, finomra vágva 2 gerezd fokhagyma, […]

Töltött cukkinis paradicsom

Hozzávalók: 1/2 – 1/2 – 1/2  piros, sárga és zöld paprika 1 salotta hagyma 1 padlizsán 1 fokhagyma gerezd kakukkfű só, bors, parmezán 8 db kicsi cukkini vagy paradicsom Egyforma fél cm-es kockára vágunk fél-fél piros sárga és zöld paprikát, egy salottát és egy padlizsán héját 4 mm hússal. Az egyik serpenyőben rövid ideig, kis lángon pároljuk […]