Lassan sült, Omlós és fűszeres – Magyar tarka marha lapocka és comb, recept

Lassan sült, Omlós és fűszeres – Magyar tarka marha a biztos választás ahhoz, hogy igazán omlós húst szolgálhass fel akár az ünnepi étkezések alkalmával A Lassan sült, Omlós és fűszeres – Magyar tarka marha lapocka és comb Hozzávalói: 70 dkg magyar tarka marha comb 70 dkg magyar tarka marha lapocka fűszerek( kb 3 ek-nyi legyen az […]
Reggeli a családnak – Kézműves magyar ízekből – videó

Ebben a videóban azt mutatjuk meg, hogy hogyan lehet kiadós reggelit készíteni a gyerekeknek, a családanyának és a családapának is kézműves magyar alapanyagokból.
Jamie Oliver – Málnás Gyömbéres nyári Fizz

Hozzávalók: 2 marék málna 1 teáskanál porcukker 1 jó nagy marél menta levél 5 cm -es darab friss gyömbér, hámozva és dúrvára vágva jégkockák 8 x 4 cl vodka 660 ml gyömbér sör Elkészítés: Rakd a málnát egy nagy kancsóba és add hozzá a cukrot, mentaleveleket és a gyömbért; sordófával zúzd össze párpercen keresztül az előbbi hozzávalókat, főleg […]
Jamie Oliver – Grappino: Jeges kávé Grappával

Hozzávalók: 20 ml grappa 15 ml Amaretto di Saronno 1 eszpresszó 20 ml szója krém A szervírozáshoz: reszelt szerecsendió Elkészítés: Keverd össze a grappát, Amaretto di Saronno likőrt és egy eszpresszót egy shakerben és öntsd ki egy pohárba. Lassan – Lágyan öntsd a szója krémet a tetejére, így ez egy szép réteget képez rajta; szórd […]
Annabel Langbein – Prosciuttos Mozzarella falatok

Hozzávalók: 4 szelet prosciutto crudo, mozzarella golyó szélességében szeletelve 12 mozzarella golyó 12 ldb bazsalikom levé A prosciutto-val tekerd be a mozzarella golyókat, tedd közé a bazsalikom levelet; rögzítsd fogpiszkálóval. Forrás:annabel-langbein.com
Hogyan kell Caipirinha-t készíteni?

Hozzávalók: 1 lime 5 cl cachaça 1 evőkanál cukor szóda vagy ásványvíz Elkészítés: Kockázd fel a lime-ot, és dobd egy whiskys pohár aljába. Add hozzá a cukrot és egy fakanál nyelével, vagy egy törőfával nyomkodd össze. Vigyázat, csak addig trancsírozzuk, ameddig a lime ki nem ereszti a levét. Ha túl sokáig és túl erősen nyomkodjuk, akkor […]
Nagyon egyszerű – Trappista sajt Házilag

Hozzávalók: kb. 38 dkg-ra 500 g tehéntúró (félzsíros) 1 L házi tej / teljes tej 60 g vaj 1 db tojás (közepes, “M”-es méretű) 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 púpozott mokkáskanál só TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ + 1,5 nap szárítás 30 perc Elkészítés: 1. A túrót a tejjel odatesszük forrásig főni, majd egy sűrű szitán leszűrjük. 2. Egy […]
Pizza Margherita – Otthon és Egészségesebben

Hozzávalók, 4 pizzához: 250g 00-ás liszt, 250g rozsliszt 1 tk só 7g élesztő 1 pohár langyos víz jó minőségű paradicsom püré és fokhagyma szeletek benne 4 db mozzarella friss bazsalikom levél só Elkészítés: 1. Egy tálban a lisztet sót és langyos vízben futtatott élesztőt, kanállal összekeverem alaposan. Nyújtó deszka lisztez, mehet rá a tészta alap […]
Heston Blumenthal – Kávés Csokoládé szósz

Hozzávalók: 340g finomítatlan cukor 570ml víz 40 db kávé szem 180g kakó por csipet só 60g a legjobb minőségű étcsokoládé, amit valaha ismertél Elkészítés: Helyezze a cukrot a serpenyőbe és közepes lángon kezdje le karamellizálni. Cukrász habverővel adjon hozzá egy bögre vizet. Folytassa az előbbi folyamatot, amíg az elegy nem karamellizálódik. Adja hozzá a maradék vizet, kávé szemeket, kakaó port, sót […]
Grillezett Eper – Marshmallow nyárs

Hozzávalók: 12 szem eper (friss) 12 db marshmallow – nagy 4 db fa nyárspálca Elkészítés: 1. Az eprek szárát levágjuk, megmossuk őket. 2.Felváltva a fa, vagy bambusz nyársra tűzzük őket a marshmallow cukrokkal. 3.A grill mellé készítjük őket, amiben már parázslik a szén. 4.Egy csipesszel a parázs fölé tartjuk a nyársakat egyenként, és minden oldalukat aranybarnára […]
Jamie és Gennaro Contaldo – Pizza Margherita recept és videó

A Jamie és Gennaro Contaldo – Pizza Margherita recept Hozzávalói, 4 pizzához: 500g 00-ás liszt 1 tk só 7g élesztő 1 pohár langyos víz jó minőségű paradicsom püré és fokhagyma szeletek benne 4 db mozzarella friss bazsalikom levél só A Jamie és Gennaro Contaldo – Pizza Margherita recept Elkészítése: 1. Egy tálban a lisztet sót […]
Jamie Oliver – Sajtos Karfiol – Recept és video

Hozzávalók: 2 ek vaj babérlevél 2 cikk fokhagyma 2ek liszt 500 ml tej 500g fagyasztott vagy friss brokkoli 1 kg karfiol fej 2 marék darabolt kenyér olíva olaj friss kakukkfű 1 marék szeletelt mandula 70g Cheddar sajt Elkészítés: 1. Kissé előmelegített serpenyőben elkészítjük az alap besamel mártást. Vaj serpenyőbe helyez, mehet hozzá a babérlevél és […]
Jamie Oliver – A töklételes Steak – videó

Hozzávalók: 1 szelet szép márványos marha pl : hátszín, bélszín, .. napraforgó olaj só bors vaj friss rozmaring 1 cikk fokhagyma Elkészítés: 1. A hús szelet mindkét oldalát borsoz és sóz és olajjal átken, ebbe beforgat. Serpenyő hevít, olaj bele. Tovább hevít együtt, míg picit füstölni nem kezd az olaj. 2. Hús szeleteket helyezd […]
Gordon Ramsay – Steak sütés lépései – videó

Hozzávalók:: 1 szelet szép márványos marha pl : hátszín napraforgó olaj só bors Elkészítés: 1. A hús szelet mindkét oldalát borsoz és sóz. Serpenyő hevít, olaj bele. Tovább hevít együtt, míg picit füstölni nem kezd az olaj. 2. mindkét oldalát 2,5 – 3 percig süsd ( rare ) a végén ha megdöntöd a […]
Gordon Ramsay – Alap Vinaigrette saláta öntet – videó

Hozzávalók: 2-3 ek olíva olaj 1 ek fehérbor ecet só bors Elkészítés: Egy nagy salátástálban a fentieket össze keverjük; mehet bele a saláta; tetejére parmezán forgácsok
Jamie Oliver – Upppps: Jégkrém 45 mp alatt! – videó

Hozzávalók: 500g fagyasztott eper 500g joghurt 1 ek méz Pimm’s ízlés szerint ( ma kizárólag ginből készül (mármint a kész változat), dúsítva (curacao) narancs likőrrel és higítva vörös vermouth-tal. ) Sangria szerű ital. Rendelhető Magyarországon is. Likőr is ok helyettesíteni Elkészítés: 1. Turmixba öntsd az epret, mehet rá a joghurt a méz és a Pimm’S 2. […]
Jamie Oliver – ZÉRÓ zsírtartalmú Saláta és dressing – videó

Hozzávalók: 500g 0% zsírtartalmú bio joghurt só, bors 2 tk angol mustár, magyar is ok friss fűszernövény levelek: bazsalikom, koriander, petrezselyem, vagy ami van. 1-2 cikk friss, új fokhagyma és egy egész chili 2 ek fehérbor ecet és 1 ek citromlé és citrom héj reszelve Elkészítés: 1. A joghurtot egy turmixba tesszük, sózzuk , borsozzuk. […]
Gordon Ramsay – Egyszerű Kenyér receptje – videó

Hozzávalók: 350g finom liszt és egy kevés a gyúráshoz 150g teljes kiőrlésű liszt 1½ ek szódabikarbonát 1 ek só 1 ek kristálycukor 450ml legalább 3,5% -os zsíros tej Elkészítés: 1. fentieket egy nagy tálban összekever. 2. lisztezett nyújtódeszkán, áthajtogat – összegyúr, jó alaposan 3. Éles késsel mehet egy kereszt a tetejére, jó mély bevágással 4. 180-190 […]
Gordon Ramsay – Egyszerű Fűszeres Marhasült – videó

Hozzávalók: 1,5-2kg Marha szegy só, bors olíva olaj 1 szál sárgarépa 2 szál zeller szár 1 fej fokhagyma egész bors 1-2 tk pár szem szegfűszeg bőven reszelt szerecsendió víz Elkészítés: 1.Vegyünk egy szép darab marha szegyet, tekerjük fel, mint a piskóta tésztát; kössük össze több ponton. Jöhet egy vas lábas, javasolt: La Cocotte – STAUB […]
Gordon Ramsay – Házi Rozmaringos Margherita Pizza – videó

Hozzávalók: 50 dkg liszt 5 dkg élesztő 1 ek cukor 2 evőkanál olíva olaj langyos víz, kb 1,5 dl 2 db mozzarella – nem golyók friss rozmaring ágakról szedett levelek Elkészítés: 1. Először a kovászt állítjuk össze, víz össze kever az élesztővel és a cukorral – félre tesz. 2. Keverőtálba öntsd a lisztet, közepébe kis mélyedést […]
BRUTÁLIS Reggeli – Croque Madame szendvics

Hozzávalók 2 főnek: 4 szelet jófajta kenyér 10 dkg szeletelt sonka 20 g vaj 3 dkg reszelt aromás sajt (pl. emmentáli) 2 tojás A besamelhez: 20 g liszt 20 g vaj 3 dl tej 4 dkg reszelt aromás sajt Só, fehérbors, szerecsendió Dobjátok össze a besamelt: egy lábosban olvasszátok meg a vajat, szórjátok rá a […]
A Te Császárzsemléd

Hozzávalók: 70 dkg liszt 1 bögre víz 1 bögre tej vagy tejföl 5 dkg vaj 2 teáskanál só 1 teáskanál cukor 2 dkg friss élesztő csipet aszkorbinsav Elkészítés: Kenyérsütő gépbe téve dagaszd és keleszd meg a tésztát, majd kivéve pihentesd további 20 percig. Formálj belőle 12 kis zsemlét, és keleszd még 10 percig. Sodorgasd őket […]
Friss és Ropogós – Graham Kenyér

Hozzávalók: 50 dkg Graham liszt 12,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt 2 dkg friss élesztő 2-2 teáskanál cukor 3 evőkanál olaj 3-3,5 dl meleg víz késhegynyi aszkorbinsav Elkészítés: Kenyérsütő gépben dagaszd és keleszd meg a tésztát. Miután kivetted, óvatosan gyúrd át egy kicsit és tedd formába vagy jénaiba, vagdosd be a tetejét és locsolgasd meg egy […]
Hosszan Friss, puha – Kenyér

Hozzávalók: 55 dkg finomliszt 15 dkg rétesliszt 4 dl langyos víz 4 dkg puha, langyos margarin 2 púpozott teáskanál só púpozott teáskanál cukor fél kocka élesztő késhegynyi aszkorbinsav Elkészítés: A dagasztást bízhatod a kenyérsütőre is: a folyékony összetevők után tedd bele a lisztet és az élesztőt. Dagaszd és keleszd meg a gépben. Lisztezett deszkán óvatosan […]
Házi kézműves – Bodza szörp

Hozzávalók: 1,5 liter víz 12 bodzavirág tányér 1,5 kg méz 2 citrom 4 citrom leve Elkészítés: Keverd el a mézet a citromlével, míg teljesen össze nem vegyülnek. Ezután helyezd bele a bodzavirágokat és a karikára vágott citromokat. Egy órán keresztül hagyd pihenni, közben néha kevergesd meg, majd tedd a hűtőbe.
Házi Sajt – Készítsd te magad

Hozzávalók: 1 liter forralt házi tej 1 kg tehéntúró 5 dkg margarin 1 tojás 2 kávéskanál só 1 mokkáskanál szódabikarbóna Elkészítés: A tejben morzsold el a túrót és hagyd állni egy órát. Szépen lassan forrald fel és szűrd át egy tésztaszűrő segítségével. A kicsepegő savót ne öntsd ki, remekül felhasználható levesekhez, főzelékekhez, vagy csak meginni, […]
Házi Túró – egyenesen a TE konyhádból

Hozzávalók: 2 liter házi tej fél liter kefir Elkészítés: Keverd össze a tejet a kefirrel és folyamatos keverés mellett melegítsd, de ne hagyd teljesen felforrni. Ezen a hőfokon negyed óra múlva szépen kezd kiválni a savó. Melegítsd még 10 percig. Szűrd át egy sűrű tésztaszűrőbe tett len vagy géz anyagon keresztül (textilpelenka is kiváló) és […]
Házi joghurt – egyenesen a TE konyhádból

Hozzávalók: 1 liter házi tej 0,5 dl joghurt (házi a legjobb) 1 mokkáskanál cukor Elkészítés: Forrald fel a tejet és főzd állandó keverés mellett 5 percig. Hagyd hűlni, és ha már nem forró, add hozzá a joghurtot, melyben előzőleg elkeverted a cukrot. Turmixgépbe is teheted, úgy a leggyorsabb. Öntsd jénaiba és a legkisebb lángon, nyitott […]
Palócok levese

A recept hozzávalói ( 4 személyre): 80 dkg báránylapocka 4 szelet füstölt szalonna (kb. 10 dkg) 1 dl napraforgóolaj 2 fej vöröshagyma 1 evőkanál őrölt pirospaprika 3 gerezd fokhagyma 2 db zöldpaprika 1 db paradicsom 1 db sárgarépa 1 db fehérrépa 2 db zellerszár 15 dkg sárga hüvelyű zöldbab 4 db burgonya (kb. 60 dkg) […]
Házi – Paraszt Sonkás Lecsó

Hozzávalók: 8 db zöldpaprika (kb.1.2 kg) 40 dkg házi sonka 15 dkg füstölt szalonna 3 fej vöröshagyma 2 evőkanál púpozott őrölt pirospaprika 4 db paradicsom (kb. 60 dkg) 1 fej fokhagyma ízlés szerint 1 db zöld, hegyes csípős paprika, ízlés szerint só ízlés szerint A tálaláshoz: néhány szelet magvas kenyér Elkészítés: Először előkészítjük a hozzávalókat. […]