Sajtos burgonyás bundában sült hús, recept

Kalória: 160 kcal Fehérje: 14 g Szénhidrát: 7 g Zsír: 8 g Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak. Elkészítési idő: 80 perc Mennyiség: 4 fő részére A Sajtos burgonyás bundában sült hús Hozzávalói: 80 dkg sertéscomb 2 tojás 10 dkg sajt 3 közepes burgonya 1,5 dl tejföl 2 csapott ek finomliszt só ízlés szerint bors […]
Az igazi – Marhahúsleves

A Marhahúsleves Hozzávalói: 5 fajta marha hús rész-60-70dkg részenként fenti hús mennyiség, negyed annyi ritkacsont 7L víz 50g só szemes bors fokhagyma 1,5 kg zöldség – póréhagymát, sárgarépát, fehérrépát egészben, karalábét, zellert félbevágva, petrezselyemszárat összekötözve, s félbevágott, vaslapon kissé megpirított hagymát két beledöfött szegfűszeggel A Marhahúsleves Elkészítése: A jó húslevest legalább három-ötfajta húsból készítjük, melyek darabja […]
Bácskai rizseshús – recept

A Bácskai rizseshús Hozzávalói: 1/2 kg sertéshús 3 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma Kevés olaj a hagyma dinszteléséhez Ízlés szerint: só, őrölt bors, petrezselyem 1-2-3 db paradicsom 1-2-3 db paprika 1/2 kg “A” rizs Cca. 1 liter víz A hagymát feldaraboljuk, rávetjük az olajra, kicsit megpirítjuk, meghintjük sóval (hogy kidobja a levét) hozzáadjuk az ízlés […]
Krumpliban sült szaftos húsgolyók recept

A krumpliba rejtett fűszeres húsgolyó nem mindennapi egytálétel. Ráadásul azoknak is sikerül elkészíteni, akik még nem mélyültek el a konyhaművészetben. Ha van otthon cukkinid, lereszelve azt is a krumplihoz keverheted. Biró Sára receptjét nem csak egyszer készíted el. Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg krumpli 10 koktélparadicsom 8 dkg reszelt sajt 1 dl zsírszegény tejszín […]
Sajtos-tejfölös csirkemell recept – Nem bánod meg, ha elkészíted

A sajtos-tejfölös csirkemellnél finomabb főfogást nem is kívánhatnál. Ezzel az étellel nagyon kevés dolgod lesz. Illik hozzá a rizs, a saláta és a krumplipüré is. Még ízletesebb lesz, ha a tetejére bacont is teszel. Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkemellfilé 20 dkg trappista 1 nagy pohár tejföl 1 tojás 1 mokkáskanál fűszerpaprika só bors […]
Bajor húsgombócok

HOZZÁVALÓK 4 személyre 1 db zsemle 30 dkg darált marhahús 30 dkg darált sertés lapocka 1 fej vöröshagyma 1 csomag petrezselyem 1 db tojás 1 db citrom 5 dkg vaj 5 dkg liszt 8 dl liter húsalaplé 2 evőkanál capri bogyó 3-4 db édes csemege uborka 2 dl tejszín só bors szerecsendió 30-60 perc Egy vízbe […]
Rántott hús krumplibundában – Köret sem kell hozzá

Hozzávalók 3 személyre: 6 szelet karaj 25 dkg főtt krumpli 3 tojás kukoricaliszt só őrölt bors szerecsendió olaj Elkészítés ideje: Elkészítés: 30 perc, sütés: 30 perc Elkészítés: A krumplit pucold meg, vágd apróbb kockákra, és enyhén sós vízben főzd puhára. Ha kész, szűrd le, majd krumplinyomón törd át, és teljesen hűtsd ki. A hússzeleteket klopfold […]
Hétvégére főztem NEKTEK: Zempléni Aranysárga – Húsleves töltelékkel

Hozzávalók egy nagyobb családra ( 10-15 L fazék ): 1 kissebb testű tyúk 60 dkg marha lapocka 2 db csontos s.karaj 6-7 szál sárgarépa 2 szál gyökér 2 fej karalábé 1 új zeller só, bors ( egész ) 4-5 db burgonya 1 fej hagyma A töltelékhez: folpack 5-6 zsemle 2 tojás 1 fej vöröshagyma 2 […]
Busa hússal készített töltött káposzta

Hozzávalók : 1 kg busa 1 db füstölt busa oldalas 1 kg vékonyra vágott savanyú káposzta 1 kis fej savanyú káposzta 1 db vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem zöld 2 db tojás 10 dkg rizs só bors pirospaprika liszt olaj Elkészítés: A húst a megtisztított fokhagymával és a vöröshagymával együtt ledaráljuk, majd sóval, borssal, […]
40 perces mézes-mustáros csirkecomb – Kívül ropog, belül vajpuha

Hozzávalók 6 db nagyobb csirkecomb 3 evőkanálnyi méz 1 csipet chilipehely 1 evőkanálnyi mustár só, frissen őrölt bors 1+1 jó evőkanálnyi vaj Elkészítés ideje: 50 perc. Elkészítés: A combokat tisztítsd meg jó alaposan, majd dörgöld be őket a sóval. Az egyik evőkanálnyi vajat olvaszd meg egy serpenyőben, majd pirítsd benne fehéredésig a combokat. Ez pár […]
Rántott hús sajtos panírban – Így lesz jó ropogós a bunda

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkemellfilé 4 evőkanál búzaliszt 3 evőkanál zsemlemorzsa 3 evőkanál parmezán sajt 2 tojás 2 dl olaj só Elkészítés ideje: Elkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc Elkészítés: A csirkemellet mosd meg, ha szükséges, tisztítsd meg, majd papírtörlővel töröld jó szárazra, és sózd meg ízlés szerint. A lisztet öntsd egy tányérba. Egy […]
Karcsúsító köret hús mellé – Sárgarépa

A zöldségek nemcsak frissen finomak, hanem fűszerezve, zamatosan, sütőben sütve vagy vízben főzve is. Ízletesek, színesek, változatosan készítheted őket, jól mutatnak a tányéron, és a szervezeted biztosan hálás lesz értük, ha pedig egyszer elkezdted ezeket készíteni a hagyományos köretek helyett, biztos, hogy rájuk szoksz. Sárgarépa Miután az óvodában mindenki megtanult fütyülni, aki megfelelő mennyiségű […]
Karcsúsító köret hús mellé – Lilakáposzta

A zöldségek nemcsak frissen finomak, hanem fűszerezve, zamatosan, sütőben sütve vagy vízben főzve is. Ízletesek, színesek, változatosan készítheted őket, jól mutatnak a tányéron, és a szervezeted biztosan hálás lesz értük, ha pedig egyszer elkezdted ezeket készíteni a hagyományos köretek helyett, biztos, hogy rájuk szoksz. Lilakáposzta Ha szárnyast sütsz, akkor a legjobb, amit mellé kínálhatsz, a […]
Karcsúsító köret hús mellé – Sült paprika

A zöldségek nemcsak frissen finomak, hanem fűszerezve, zamatosan, sütőben sütve vagy vízben főzve is. Ízletesek, színesek, változatosan készítheted őket, jól mutatnak a tányéron, és a szervezeted biztosan hálás lesz értük, ha pedig egyszer elkezdted ezeket készíteni a hagyományos köretek helyett, biztos, hogy rájuk szoksz. Sült paprika Ugyan ez jellemzően grillezős fogás, azonban szerencsére a legnagyobb […]
Karcsúsító köret hús mellé – Sütőtök

A zöldségek nemcsak frissen finomak, hanem fűszerezve, zamatosan, sütőben sütve vagy vízben főzve is. Ízletesek, színesek, változatosan készítheted őket, jól mutatnak a tányéron, és a szervezeted biztosan hálás lesz értük, ha pedig egyszer elkezdted ezeket készíteni a hagyományos köretek helyett, biztos, hogy rájuk szoksz. Sütőtök Az első sárga levelekkel megérkezik a sütőtökszezon is, mindenki nagy […]
Karcsúsító köret hús mellé – bóelbim

A zöldségek nemcsak frissen finomak, hanem fűszerezve, zamatosan, sütőben sütve vagy vízben főzve is. Ízletesek, színesek, változatosan készítheted őket, jól mutatnak a tányéron, és a szervezeted biztosan hálás lesz értük, ha pedig egyszer elkezdted ezeket készíteni a hagyományos köretek helyett, biztos, hogy rájuk szoksz. Kelbimbó Az ősz egyértelmű sztárja, ha zöldségekről van szó, főzve készíthetsz […]
Karcsúsító köret hús mellé – Cékla

A zöldségek nemcsak frissen finomak, hanem fűszerezve, zamatosan, sütőben sütve vagy vízben főzve is. Ízletesek, színesek, változatosan készítheted őket, jól mutatnak a tányéron, és a szervezeted biztosan hálás lesz értük, ha pedig egyszer elkezdted ezeket készíteni a hagyományos köretek helyett, biztos, hogy rájuk szoksz. Cékla A piros zöldség nem csak savanyúságként finom, bár ezt sokan […]
Karcsúsító köret hús mellé – Brokkoli

A zöldségek nemcsak frissen finomak, hanem fűszerezve, zamatosan, sütőben sütve vagy vízben főzve is. Ízletesek, színesek, változatosan készítheted őket, jól mutatnak a tányéron, és a szervezeted biztosan hálás lesz értük, ha pedig egyszer elkezdted ezeket készíteni a hagyományos köretek helyett, biztos, hogy rájuk szoksz. Brokkoli A karfiol rokona tömve van a legfontosabb vitaminokkal és ásványi […]
100% PALEO – Toscanai Húsroló

Hozzávalók A hús mennyisége a kínálandó személyek számától függ – mondjuk legyen 0,5 kg marha-sertés vegyes darált hús Toscana fűszerkeverékből tegyél legalább 2 dkg-ot (lapos evőkanálnyi mennyiség) – Összetevők (pl. Kotányi Toscana fűszerkeverék): Oregánó, Bazsalikom, Majoranna, Rozmaring, Borsikafű, Kakukkfű, Zsálya Só – legalább egy teáskanállal 2 db tojás 1 teáskanál édes-nemes paprika Zsír vagy kókusz […]
Rántott Jérce – Snidlinges Pesztóval

A recept hozzávalói: 2 db egész csirkemellfilé 2 evőkanál liszt 1 kiskanál só 1 db tojás 2 evőkanál tej 3 evőkanál frissen aprított snidling 10 dkg zsemlemorzsa 2.5 dkg vaj 3 evőkanál olívaolaj újkrumpli és cukorborsó köretnek A pestóhoz: 3 dkg szeletelt mandula 3 dkg snidling 1 gerezd fokhagyma 5 evőkanál extra szűz olívaolaj […]
Orosz Hússaláta

Hozzávalók: 15 deka főtt vagy sült hús 10 deka ecetes uborka 10 deka főtt burgonya 10 deka alma, fél citrom leve, fél gramm törött bors 3 deci sűrű tartármártás, 2 főtt tojás, só Elkészítés: Többnyire sült vagy főtt húsból, esetleg félig sült (angolos) húsból készítjük. A húst, a héjában főtt, meghámozott és lehűtött burgonyát, […]
Ázsiai szezámolajos krumplisaláta szójás csirkenyárssal

Hozzávalók 2 fő részére: A krumplisalátához: 0,5 kg ‘A’ típusú burgonya 4 evőkanál rizsecet 3 evőkanál szezámolaj 1 teáskanál só 1 teáskanál chili pehely 1 mokkáskanál fehérbors A csirkenyárshoz: 10 dkg natúr földimogyoró 1 kis csokor snidling 2 evőkanál szezámolaj a csirkére 40 dkg csirkemell filé 1-1,5 cm-es kockára vágva Őrölt feketebors és szerecsendió, ízlés […]
Gordon Ramsay – Szupergyors Chili Hot Dog – videó

Hozzávalók: olíva olaj 1 fej vörös hagyma 2 cikk fokhagyma 1 tk köménymag 1 tk chili por 0.5 kg darált marha hús só, bors 2 ek paradicsom püré 2 tk worchester szósz 1 darabolt konzerv paradicsom oregano 1 tk cukor Elkészítés: 1. Serpenyő felhevít, olíva olajon a vöröshagymát a fokhagymával együtt üvegesre párol – süt. […]
Fitt Rántott hús – Zabpehellyel és lenmaggal

Hozzávalók – ha hétvégén főzöl, jövő hétre is: 24 szelet sertés karaj 200 g zsemlemorzsa – vagy zabkorpa ( fittebb ) , de inkább szemre 100g zabpehely 100g lenmag 4 tojás só bors csapott ek koriander por fokhagyma krém mustár Rozs vagy rizs liszt sütéshez: étolaj vagy egyéb egészségesebb olaj Elkészítés – ajánlom Robinak :): […]
Surf & Turf grill nyárs – marhahússal és rákkal, baconben

A férjem az államon kívül dolgozik, így gyakran főzök a gyerekeknek. Július 4.-ére haza tudott jönni néhány éjszakára. Szerettem volna készíteni neki néhány “igazi férfias” ételt. Mi is lehet férfiasabb, mint marhahús és rák bacon-be tekerve? Kaptam egy szett saslik nyársat és a húshoz a kedvenc, McCormick Montreal Steakfűszeremet használtam. Mind a marhahúsos rák nyársat, mind a […]
Alacsony zsírtartalmú húsok grillezése

A nagy grillezések alkalmával a rácsra általában valamilyen testesebb hús, leggyakrabban marha kerül, ami az egész társaságot jól lakatja. Nem szabad azonban alábecsülni a soványabb húsok ízét sem. Kifejezetten előnyös oldalukról mutatkoznak be a grillen készült sovány húsok, de van pár alapszabály, amit ehhez muszáj betartani. Hőfok A legfontosabb ebben az esetben is megfelelő hőfok […]
Kerti tárcsázás

Domján Gyuri: Legutóbb például Sven barátom március közepi látogatása során ültünk neki tárcsázni. Ebben a műfajban az a legjobb, hogy rendkívül sokféle dolgot lehet sütögetni így, leginkább együtt: húsféléket, zöldségeket, halat, vadat, s mi jó falat … 🙂 Általában nálunk a menü: csirke mell, csirke comb filé, tarja, jó féle füstölt mangalica szalonna – kakastaréj szalonnának […]
Mit, és mennyi ideig süssünk?

A halakat, makrélát, kecsegét, süllőt stb. (30-40 dkg súlyút) legjobb nyárson sütni, 5-7 percig, mindkét oldalán. Ügyeljünk arra, hogy a nyársat a hátgerinccsontnál fűzzük át. Az elkészítés előtt 1-2 órával olívaolajból, fokhagymából és zöld fűszerekből (szárított kapor, kakukkfű, rozmaring) készült pácba rakhatjuk. Halat, halfilét süthetünk alufóliába csomagolva is. A csirkehúshoz való pácot a következő hozzávalókból készítjük: […]
Hogyan grillezzük az egyes húsokat, zöldséget?

Hogyan grillezzük az egyes húsokat, zöldséget? Szárnyasok grillezése A csont nélküli combot, vagy a lebőrözött csirkemellet közepesen erősre sütve direkt grillezéssel kb. 8-12 percig kell grillezni. Ez alatt az idő alatt a belseje is megsül úgy, hogy félidőben csak egyszer forgatjuk meg. A csontos szárnyast indirekt módon közepesen erősre kb. 30-40 percig kell grillezni úgy, […]