Cigánypecsenye

Cigánypecsenye

Ez a recept egy eredeti cigánypecsenye recept, mely viszonylag gyorsan elkészíthető, illetve egészségesebb, mert a tarja helyett hosszúkarajt használtam, mely kevésbé zsíros

cigánypecsenye

A cigánypecsenye hozzávalói, 6 fő részére:

  • 1 -1,2 kg csont nélküli hosszúkaraj
  • só, bors
  • 8 szelet szalonna
  • 4-5 cikk zúzott fokhagyma
  • 1 kg sárga héjjú főzni való krupli

cigánypecsenye

A cigánypecsenye elkészítése:

  1. fontos, hogy elkészítés-sütés előtt ki kell venni a húst a hűtőből, kb 1-1,5 h -val

  2. szeleteld fel 1-1.5 újjnyi vastagságúra a karajt

  3. klopfold ki mindkét oldalát, majd sózd és borsozd bőven. Én a papíron klopfoltam, amit a hentesnél kaptam, ezen is fűszereztem a húst – praktikus, nem kell utána takarítani

  4. a szalonnát vágd szeletekre, majd irdald be , akár bőrig, hogy a hőtől meghajolhasson a szalonna szelet

  5. süsd ki  a szalonna szeleteket. Szedd ki ezeket a serpenyőből

  6. majd ebbe a zsírba mehetneknek bele a karaj szeletek

  7. mindkét oldalát süsd szép pirosra, majd pihentesd egy konyhai papírtörlővel ellátott tányéron

  8. ha a szeletek kisültek, akkor a megpucolt fokhagymákat törd át fokhagymatörőn; kis vizet adj hozzá és ezzel kendj be a hús szeleteket

  9. héjában főtt kolompérral tálald.

cigánypecsenye

cigánypecsenye

cigánypecsenye

cigánypecsenye

cigánypecsenye

Jó étvágyat kívánunk !