Cigánypecsenye
Ez a recept egy eredeti cigánypecsenye recept, mely viszonylag gyorsan elkészíthető, illetve egészségesebb, mert a tarja helyett hosszúkarajt használtam, mely kevésbé zsíros
A cigánypecsenye hozzávalói, 6 fő részére:
- 1 -1,2 kg csont nélküli hosszúkaraj
- só, bors
- 8 szelet szalonna
- 4-5 cikk zúzott fokhagyma
- 1 kg sárga héjjú főzni való krupli
A cigánypecsenye elkészítése:
-
fontos, hogy elkészítés-sütés előtt ki kell venni a húst a hűtőből, kb 1-1,5 h -val
-
szeleteld fel 1-1.5 újjnyi vastagságúra a karajt
-
klopfold ki mindkét oldalát, majd sózd és borsozd bőven. Én a papíron klopfoltam, amit a hentesnél kaptam, ezen is fűszereztem a húst – praktikus, nem kell utána takarítani
-
a szalonnát vágd szeletekre, majd irdald be , akár bőrig, hogy a hőtől meghajolhasson a szalonna szelet
-
süsd ki a szalonna szeleteket. Szedd ki ezeket a serpenyőből
-
majd ebbe a zsírba mehetneknek bele a karaj szeletek
-
mindkét oldalát süsd szép pirosra, majd pihentesd egy konyhai papírtörlővel ellátott tányéron
-
ha a szeletek kisültek, akkor a megpucolt fokhagymákat törd át fokhagymatörőn; kis vizet adj hozzá és ezzel kendj be a hús szeleteket
-
héjában főtt kolompérral tálald.
Jó étvágyat kívánunk !