A Cigánykenyér – avagy Bokoli, Bodag, Punya; recept
A Cigánykenyér – avagy Bokoli, Bodag, Punya Hozzávalói:
1kg liszt
5 dkg élesztő
1/2 evőkanál só
langyos víz, amennyit felvesz
esetleg tepertő darabok összevágva
esetleg pici tejföl
A Cigánykenyér – avagy Bokoli, Bodag, Punya Elkészítése:
Az Alapanyagokat egy tábla rakjuk majd összedolgozzuk, hogy elváljon a tál falától.
Pihentetjük: Fél óra kelesztés után 2 cipót formázunk belőlle, majd egyenként kikent, lisztezett tepsibe téve közepes lángon: 160 -170C sütjük kb. 30percig.
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.Elfogadom