Churros – „Spanyol fánk”
A recept hozzávalói (4 személyre):
- 2.5 dl víz
- 2.5 evőkanál + 10 dkg cukor
- 0.5 kiskanál só
- 2 evőkanál étolaj + a sütéshez
- 15 dkg liszt
- 1 kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Egy kisebb főzőedényben összekeverjük a vizet és a 2,5 evőkanál cukrot, a sót és a 2 evőkanál olajat, felforraljuk, és a tűzről levesszük.
Azonnal hozzáadjuk a lisztet, formázzuk, és a tésztát egy habzsákba töltjük.
A tésztából csillagcsövön keresztül bő forró olajba 12-15 cm-es csíkokat nyomunk, és aranybarnára sütjük.
A fahéjat összekeverjük a maradék cukorral, és a forró churrókat megforgatjuk benne.