CHILIZSELÉS CSOKIBONBON, recept

Biztos vagyok benne, hogy megtörtént már veletek is, hogy valami, amit nagyon szerettek csinálni, nagyon jól sikerült. Legyen bármiről szó, valami, ami kedvetekre való, ami a szenvedélyetek, ami a hobbytok, vagy csak simán az épp aznapi tennivalótok. Nos, nekem ilyen extrára sikerült ez a csokoládébonbon.
Ma nagyon siettem haza, hisz nagy terveket kovácsoltam magamban egész nap.
A bonbonkészítés harmadik próbálkozása már nem hagyományos finomságot célzott meg, hanem a pillanatnyi nagy kedvencemet, a chilizselét.
Nagyon szeretném még dícsérni a chilizselét és nagyon örvendek, hogy jó pár barátomat, ismerősömet sikerült már meggyőznöm ennek a delikatessznek a nagyszerűségéről.
S jó minőségű csokival kombinálva? Nos, az maga a paradicsom!!! Szuperlatívuszokban!!!
A mennyiség 15 bonbon elkészítéséhez elegendő.
A CHILIZSELÉS CSOKIBONBON hozzávalói:
- 10 dkg jó minőségű,
- 75% kakaót tartalmazó csokoládét gőz fölött megolvasztottam 46 fokra (kissé most is túlmelegedett), lehűtöttem 5 deka apróra vágottal, úgy 34 fokra. Ecsettel kikentem a bonbonformát, 10 perc hűtőszekrény, ismét egy réteg csoki, megint hideg.
- 1 dl chilizselét langyosra olvasztottam, majd miután kissé visszahűlt bekanalaztam a bonbonformák üregébe. Ismét hűtöttem 15 percet, amíg jól megdermedt. Akkor befedtem, talpaltam az újra olvasztott csokoládéval.
Végül 2 órát hűtőben tartottam, alig vártam, hogy a formából kiszedjem.
Parádés ajándék lehet díszdobozban is
Forrás: kisildi