CHILIZSELÉS CSOKIBONBON, recept

CHILIZSELÉS CSOKIBONBON, recept

 

Biztos vagyok benne, hogy megtörtént már veletek is, hogy valami, amit nagyon szerettek csinálni, nagyon jól sikerült. Legyen bármiről szó, valami, ami kedvetekre való, ami a szenvedélyetek, ami a hobbytok, vagy csak simán az épp aznapi tennivalótok. Nos, nekem ilyen extrára sikerült ez a csokoládébonbon.

Ma nagyon siettem haza, hisz nagy terveket kovácsoltam magamban egész nap.
A bonbonkészítés harmadik próbálkozása már nem hagyományos finomságot célzott meg, hanem a pillanatnyi nagy kedvencemet, a chilizselét.
Nagyon szeretném még dícsérni a chilizselét és nagyon örvendek, hogy jó pár barátomat, ismerősömet sikerült már meggyőznöm ennek a delikatessznek a nagyszerűségéről.
S jó minőségű csokival kombinálva? Nos, az maga a paradicsom!!! Szuperlatívuszokban!!!

A mennyiség 15 bonbon elkészítéséhez elegendő.

A CHILIZSELÉS CSOKIBONBON hozzávalói:

  • 10 dkg jó minőségű,
  • 75% kakaót tartalmazó csokoládét gőz fölött megolvasztottam 46 fokra (kissé most is túlmelegedett), lehűtöttem 5 deka apróra vágottal, úgy 34 fokra. Ecsettel kikentem a bonbonformát, 10 perc hűtőszekrény, ismét egy réteg csoki, megint hideg.
  • 1 dl chilizselét langyosra olvasztottam, majd miután kissé visszahűlt bekanalaztam a bonbonformák üregébe. Ismét hűtöttem 15 percet, amíg jól megdermedt. Akkor befedtem, talpaltam az újra olvasztott csokoládéval.

Végül 2 órát hűtőben tartottam, alig vártam, hogy a formából kiszedjem.
Parádés ajándék lehet díszdobozban is

CHILIZSELÉS CSOKIBONBON

Forrás: kisildi