Chilis Tonhalas spagetti, recept

Chilis Tonhalas spagetti, recept

Szinte hihetetlen, hogy a hosszú évek alatt még egyszer sem postoltunk tonhalas spagetti receptet, pedig egy igazi nagy klasszikusról van szó. Most jön Anna verziója, ami nekünk nagyon bejött, reméljük, hogy nektek is be fog!

A Chilis Tonhalas spagetti Hozzávalói (4 személyre)

  • 60 dkg spagetti
  • olívaolaj
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili paprika
  • bors
  • 320 g tonhal (saját levében, vagy sós lében, de ne olajban!)
  • 2 csokor friss petrezselyem
  • 1 citrom
  • parmezán

Chilis Tonhalas spagetti

A Chilis Tonhalas spagetti elkészítése:

  1. A tésztát felrakjuk főni, és közben elkészítjük a mártásunkat.  A fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk, majd a chilit kimagozzuk és szintén apró darabokra szeleteljük.
  2. Egy közepes hőmérsékletű serpenyőbe belepakoljuk a hagymákat és pár perc elteltével jöhetnek a paprikák is. Sózzuk, borsozzuk majd a kifőtt tésztát hozzáadjuk egy kis főzőlé kíséretében.
  3. Közben a halkonzerveket lecsöpögtetjük, és hozzáadjuk a tésztához. Érkezik a durvára aprított petrezselyem, majd utolsóként a citrom leve. Tálaláskor megszórjuk parmezánnal.

Forrás : Streetkitchen