Chilis-Petrezselymes krumpli – Töltött Tintahallal

Chilis-Petrezselymes krumpli – Töltött Tintahallal

Hozzávalók:

Paprikás mártáshoz:

  • 400 ml borjúpecsenyelé
  • 1 sült kápia paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 szál angol zeller
  • fél fej sült fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 kk köménymag
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 burgonya, pirítva
  • 2 charlotte hagyma, karikára vágva
  • 1 kk füstölt fűszerpaprika

A tintahalat megtisztítjuk, folyó vízben átmossuk. A húspástétomot betöltjük a kalmárok belsejébe, olívaolajon körbepirítjuk.
A charlottát olajon lassan pároljuk. A petrezselyem kivételével az összes többi hozzávalót hozzáadjuk és kis lángon sűrítjük. A végén a petrezselyemzöldet hozzáadjuk, és lefedve pihentetjük. Leszűrjük.

Krumpli

  • 24 ratte burgonya (vagy somogyi kiflikrumpli), hámozva
  • 200 ml kacsazsír (vagy olívaolaj)
  • 1 chilipaprika
  • só, bors
  • 1 csomag zöldpetrezselyem
  • fél fej sült fokhagyma

A krumplit a többi hozzávalóval vákum csomagoljuk, 90°C-os vízfürdőben elkészítjük, tálalás előtt vajon megforgatjuk.

Tálalás:

  • 12 kk ‘nduja” (olasz kenőkolbász)
  • 1 ek kapribogyó
  • 12 házilag aszalt koktélparadicsom
  • 4 marinált salotta (vagy sonkahagyma)
  • 4 ek tejföl

A kolbászkrémet három részre osztva tesszük a tányérra. Erre helyezzük a töltött kalamárit. Körberakjuk konfitált burgonyával, aszalt paradicsommal, kaprival, hagymával, tejföllel. A végén meglocsoljuk a paprikás pecsenyelével.

Forrás: gaultmillau.hu