Chilis, petrezselymes töltött gomba, recept

Chilis, petrezselymes töltött gomba, recept

 

A Chilis, petrezselymes töltött gomba Hozzávalói:

A gombához:

  • 125 g juhtúró
  • 5 db tölteni való, nagy fejű gomba
  • 2 db salotta hagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db chili paprika

A sajtszószhoz:

  • 15-20 dkg reszelt cheddar sajt
  • 4 dl tejszín
  • 2 dl fehérbor
  • 1 db salotta hagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • reszelt szerecsendió
  • Só, bors

Chilis, petrezselymes töltött gomba

A gombák tönkjét kiszedjük és egy kissé kikaparjuk a belsejét. A kiszedett részeket egy késes aprítóba tesszük és ledaráljuk. Felforrósított serpenyőbe olívaolajat öntünk és megpirítjuk rajta a finomra aprított hagymát, fokhagymát és a gombapürét. Hozzáadunk finomra vágott petrezselymet és felkarikázott chili paprikát. Beletesszük a juhtúrót is és elkeverjük, összesütjük a gombás alappal. Sózzuk, borsozzuk és megtöltjük vele a gombafejeket.

Felaprítjuk a hagymát és megfuttatjuk olívaolajon. Felöntjük fehérborral, tejszínnel és hozzáadjuk a sajtot, aprított petrezselymet, reszelt szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk és kb. 20 percig alacsony lángon főzzük.

A mártást egy hőálló tálba öntjük, belehelyezzük a gombfejeket, megszórjuk reszelt cheddar sajttal és 180 fokon kb. 20-30 percig sütjük, majd megszórjuk aprított petrezselyemmel. Sötét sörrel és főtt rizzsel fogyasztjuk.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Streetkitchen