Chilis, petrezselymes töltött gomba, recept
A Chilis, petrezselymes töltött gomba Hozzávalói:
A gombához:
- 125 g juhtúró
- 5 db tölteni való, nagy fejű gomba
- 2 db salotta hagyma
- 2 db fokhagyma
- 1-2 ek olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db chili paprika
A sajtszószhoz:
- 15-20 dkg reszelt cheddar sajt
- 4 dl tejszín
- 2 dl fehérbor
- 1 db salotta hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- reszelt szerecsendió
- Só, bors
A gombák tönkjét kiszedjük és egy kissé kikaparjuk a belsejét. A kiszedett részeket egy késes aprítóba tesszük és ledaráljuk. Felforrósított serpenyőbe olívaolajat öntünk és megpirítjuk rajta a finomra aprított hagymát, fokhagymát és a gombapürét. Hozzáadunk finomra vágott petrezselymet és felkarikázott chili paprikát. Beletesszük a juhtúrót is és elkeverjük, összesütjük a gombás alappal. Sózzuk, borsozzuk és megtöltjük vele a gombafejeket.
Felaprítjuk a hagymát és megfuttatjuk olívaolajon. Felöntjük fehérborral, tejszínnel és hozzáadjuk a sajtot, aprított petrezselymet, reszelt szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk és kb. 20 percig alacsony lángon főzzük.
A mártást egy hőálló tálba öntjük, belehelyezzük a gombfejeket, megszórjuk reszelt cheddar sajttal és 180 fokon kb. 20-30 percig sütjük, majd megszórjuk aprított petrezselyemmel. Sötét sörrel és főtt rizzsel fogyasztjuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Streetkitchen