Nem, nem a zöld korianderlevéllel, mert az nálunk senki se csípi – ezzel ellentétben a koriandermagot rendszeresen használom a sok curry-ben, sültek fűszerezéséhez,és most ehhez a leveshez.
Mégiscsak kétszemélyes a recept, mert annak ellenére, hogy a gyerekek külön külön minden összetevőt megesznek akár főzve, akár nyersen, akár más ételben, ezt meg sem kóstolták. Szerencsére rég túl vagyunk azon, hogy ilyeneken parázzunk, ők illedelmesen vártak a másodikra…
Szerintem az ilyen sűrű zöldséges-csípős krémlevesek pedig ritkán esnek jobban mint amikor kinn pörögnek a mínuszok, és az sem hátrány, hogy ha a répa krumpli szép vékonyan szeletelt, 15 perc alatt van leves az asztalon.
A Chili-korianderes sárgarépa krémleves cheddar morzsával Hozzávalói: (2 személyre)
- 20 dkg sárgarépa
- 1 közepes krumpli
- hüvelykujjnyi póréhagyma
- 2 dkg vaj
- kb. fél liter csirkehúsleves
- 1 kisebb szárított chili
- 2 kk koriandermag
- csipet só
- fél dl tejszín
- 5 dkg cheddar
A Chili-korianderes sárgarépa krémleves cheddar morzsával elkészítése:
- A krumplit, a répákat és a póréhagymát megtisztítottam, mindent vékonyan felszeleteltem, a felforrósított vajra dobtam, pici sóval kissé megdinszteltem.
- Hozzáöntöttem a levest, belemorzsoltam a chilit és a koriandert. A vékonyra szeletelt zöldségeknek fedő alatt10 perc elég volt ahhoz, hogy épp megpuhuljanak, ekkor a tejszínnel leturmixoltam a levest.
- A sajtot lereszeltem, sütőpapírra teáskanálnyi kupacokat raktam belőle és 1 percre közepes fokozatra beraktam a mikróba. A megolvadt, majd rögtön kihűlt sajtkorongokat elmorzsoltam, ezzel szórtuk a tányérban a levest.
forrás: Streetkitchen