Pastel de Chocolo – Chilei barátom Kedvence

Az alábbi recept chilei barátom Miguel Rodrigo Pizarro Munoz kedvesnc receptje, olvassátok és kezdjetek neki bátran …
A Pastel de Chocolo Hozzávalói:
- 500 gram friss édes csemege kukorica
- 1 maréknyi friss bazsalikom levél
- 1 tk só
- 500 gram apró kockákra vágott hús
- 1 ek étolaj
- 2 közepes fej hagyma
- 1 ek őrölt kömény
- 1 ek csípős paprika
- 2 nagy főtt tojás
- 2 ek mazsola – opcionális
- 1 maréknyi fekete olíva
- 3 ek cukor
A Pastel de Chocolo Elkészítése:
1. Turmixold apróra, pépesre a kukoricát a bazsalikom levéllel és a sóval együtt, pici 3,5% -os tejet is adhatsz a masszához a jobb állag érdekében.
2. Egy serpenyőben hevítsd olajat, tedd bele a hagymát és a húst.
3. Fűszerezd mindezt: köménymag, só és őrölt erős paprikával. Ha a hús megpuhult – megsült, akkor ez az egész mehet egy terrakotta edény aljára.
4. Szeleteld fel a tojásokat és fektesd a hagymás főtt hús tetejére a felaprózott olíva bogyóval és a mazsolával egyetemben.
5. Az elején elkészített csemege kukorica masszát, mint 3. szintet egyengesd el a tojás-olíva bogyó-mazsola tetején
6. 180-200 C fokon tedd be 15 percre a sütőbe.
7. majd innen kivéve szórd meg a cukorral és ismételten tedd vissza, hogy mindez szép arany barnára piruljon meg rajta.
A legjobb kiegészítő étel hozzá a friss hagymával készült paradicsom saláta, friss bazsalikom vagy koriander levéllel.
Köszönöm Miguel Pizarro Munoz-nak, Valparaiso-ból az ötletet 🙂