Pastel de Chocolo – Chilei barátom Kedvence

Pastel de Chocolo – Chilei barátom Kedvence

Az alábbi recept chilei barátom Miguel Rodrigo Pizarro Munoz kedvesnc receptje, olvassátok és kezdjetek neki bátran …

A Pastel de Chocolo Hozzávalói:

  • 500 gram friss édes csemege kukorica
  • 1 maréknyi friss bazsalikom levél
  • 1 tk só
  • 500 gram apró kockákra vágott hús
  • 1 ek étolaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 ek őrölt kömény
  • 1 ek csípős paprika
  • 2 nagy főtt tojás
  • 2 ek mazsola – opcionális
  • 1 maréknyi fekete olíva
  • 3 ek cukor

A Pastel de Chocolo Elkészítése:

1. Turmixold apróra, pépesre a kukoricát a bazsalikom levéllel és a sóval együtt, pici 3,5% -os tejet is adhatsz a masszához a jobb állag érdekében.

2. Egy serpenyőben hevítsd olajat, tedd bele a hagymát és a húst.

3. Fűszerezd mindezt: köménymag, só és őrölt erős paprikával. Ha a hús megpuhult – megsült, akkor ez az egész mehet egy terrakotta edény aljára.

pastel-de-chocolo-chili-chile-kukorica-egytal-etel-magyarul-miguel-pizarro-munoz-barathy-tamas1

4. Szeleteld fel a tojásokat és fektesd a hagymás főtt hús tetejére a felaprózott olíva bogyóval és a mazsolával egyetemben.

5. Az elején elkészített  csemege kukorica masszát, mint 3. szintet egyengesd el a tojás-olíva bogyó-mazsola tetején

6. 180-200 C fokon tedd be 15 percre a sütőbe.

7. majd innen kivéve szórd meg a cukorral és ismételten tedd vissza, hogy mindez szép arany barnára piruljon meg rajta.

A  legjobb kiegészítő étel hozzá a friss hagymával készült paradicsom saláta, friss bazsalikom vagy koriander levéllel.

 

Köszönöm Miguel Pizarro Munoz-nak, Valparaiso-ból  az ötletet  🙂