Cheddar sajtszósz Tésztában sült virslivel, recept
A Cheddar sajtszósz tésztában sült virslivel HOZZÁVALÓI 4 személyre
- 50 dkg vajas tészta
- 2 tojás
- só, köménymag
- 2 pár virsli
A sajtszószhoz:
- 0,5 dl mézes pálinka
- 0,25 dkg cheddar sajt
- 1 dl tejszín
- só
30-60 perc
50 dkg vajas tésztát 3,5 mm-re kisodrunk. Két tojás sárgáját felverünk, megkenjük vele a tésztát és sózzuk. Rárakjuk a virsliket és betekerjük a tésztába. Felszeleteljük és fekve tepsibe rakjuk. Bekenjük tojással és rászórjuk a köménymagot. 200 fokon 15 percig sütjük. Közben elkészítjük a sajtszószt. Mézes pálinkát öntünk az edénybe és meggyújtjuk. Cheddar sajtot morzsolunk bele. 1 dl tejszínt hozzáöntünk és sózzuk és 15 percig főzzük. A megsült virsliket pálcikára húzzuk és a forró sajtszósszal tálaljuk.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu