Caprese csirke sok-sok olvadó mozzarellával

Szeretnétek magatokat a paradicsomban érezni? Ennek a csirkének sikerült! A rengeteg mozzarella és a serpenyőben lepirított koktélparadicsomok gondoskodnak arról, hogy ez az egyszerű és gyorsan elkészíthető étel legyen az új kedvencetek!
A Caprese csirke sok-sok olvadó mozzarellával hozzávalói (6 főre)
- 1 kg csirkemell filé
- 30 dkg mozzarella
- 40 dkg koktelpari
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál balzsamecet
- só
- bors
- olívaolaj
- bazsalikom
A Caprese csirke sok-sok olvadó mozzarellával elkészítése:
- Az egész csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és tűzforró serpenyőben, kevés olajon, 30 másodpercenként megforgatva megsütjük úgy, hogy a külsejükre szép piros kéreg kerüljön, de belül csak kb. 70%-osra készüljenek el.
- A csirkéket ezután tepsibe rakjuk, és megpakoljuk őket mozzarella szeletekkel. Ha ezzel megvagyunk, akkor mehet be a csirke a 150 fokra előmelegített sütőbe, ahol 10 percig sütjük tovább.
- Közben a koktélparadicsomokat félbevágjuk, és olívaolajon elkezdjük pirítani őket, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk a paradicsomokat és végül nyakon öntjük egy evőkanál balzsamecettel.
- Ezután friss bazsalikomot tépkedünk a paradicsomra, (persze ha nincs friss otthon, akkor a szárított is megteszi!), még egyszer átforgatjuk majd a kész ragut rápakoljuk az időközben megsült sajtos csirke tetejére és rögtön tálaljuk is!
forrás: Streetkitchen