CANNELLONI!! Sült paradicsomos, ricottás töltelékkel, baconos besamellel…

CANNELLONI!! Sült paradicsomos, ricottás töltelékkel, baconos besamellel…

A CANNELLONI Hozzávalói:

  • 25 dkg szilvaparadicsom (vagy bármilyen koktélparadicsom)
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • Bors
  • 5-6 friss zsályalevél
  • 25 dkg ricotta

CANNELLONI

Ehhez egy kissebb tepsibe beletesszük a szilvaparadicsomokat (a szárukkal együtt) és a fokhagymát, majd az egészet meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel. Megsózzuk és rádobáljuk a kihagyhatatlan friss zsályaleveleket, majd az egészet bedobjuk a sütőbe 220 fokra 20 percre (?). Ha megsült a cucc, eltávolítjuk a paradicsom szárát, majd az egészet összenyomkodjuk egy krumplinyomó segítségével. A rusztikusan összetört zöldségeket átkanalazzuk egy kisebb tálba és hozzákeverjük a ricottát, majd sózzuk, borsozzuk.

Besamel mártás

Hozzávalók:

  • 5 dkg bacon
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 liter tej
  • Szerecsendió
  • 5 dkg parmezán
  • Bors

CANNELLONI

A bacont ropogósra pirítjuk egy serpenyőben. A megpirult bacon mellé bedobjuk a vajat, majd ha az elolvadt, azonos mennyiségű lisztet adunk hozzá. Ügyeljünk rá, hogy a liszt ne piruljon le, majd több részletben kezdjük el hozzáadagolni a tejet. Ha szép krémes állagú lett a mártásunk, jöhet a gyors fűszerezés: só, fehér bors, szerecsendió, majd belereszelünk kb. egy tonna parmezánt. Alaposan átkeverjük az egészet, és összeforraljuk.

CANNELLONI

Összeszerelés

A tepsi aljára beleöntünk egy adagot a mártásunkból, majd precíziós mozdulatokkal elkezdjük megtölteni a tésztacsöveket a paradicsomos ricottás töltelékkel. Ha egy sor megvan ebből, akkor jöhet rá egy újabb adag mártás, arra pedig egy újabb sor tészta. Az egész tetejére még egy kör mártás, végül pedig rengeteg parmezán és egy kevés frissen tört bors. Berakjuk a sütőbe 190 fokra kb. 20-25 percre és készre sütjük, végül pedig jóízűen elfogyasztjuk!

Forrás: streetkitchen.blog.hu