Forrás: streetkitchen.blog.hu
Camembert sajtos batyu – recept

A Camembert sajtos batyu Hozzávalói, 4-6 személy részére:
- 500 g sima liszt (BL55)
- 1 teáskanál porított élesztő
- 2 teáskanál só
- 2 dl langyos víz
- 1 dl olívaolaj
- 1 tojás sütésnél a tészta megkenéséhez
A töltelékhez:
- 2 db sütnivaló nyers kolbász
- 1 ág rozmaring
- 6-8 levél friss zsálya
- 200 g camembert sajt
A Camembert sajtos batyu Elkészítése:
A lisztet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a sót és a porélesztőt. Jön hozzá a langyos víz és az olaj is. Konyhai robotgéppel, vagy ha jó kondiban vagyunk, akkor kézzel addig dagasztjuk, míg szép ruganyos, gyúrható tésztává válik. Letakarjuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: egy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a kolbászok töltelékét, majd hozzákeverjük a finomra aprított zöldfűszereket is. Levesszük a tűzről és hozzáforgatjuk az apró darabokra tépkedett camembert sajtot is.
A tésztát kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk egy belisztezett nyújtódeszkán, majd 10×10 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle. Minden négyzet közepébe kanalazunk a kolbászos-camembert sajtos töltelékből, majd a tészta négy sarkát felhajtva összetapasztjuk azokat, hogy kis batyukat formázzanak. Megkenjük őket egy felvert tojással és 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük a batyukat.