Californiai fish taco – a Surf-ös csajok kedvence

A fish taco hozzávalói (4-6 tacohoz)
A káposztasalátához:
- 20 dkg lilakáposzta
- 20 dkg fehér káposzta
- 2 ek étolaj
- 1 lime frissen facsart leve
- ½ tk só
- ¼ tk frissen őrölt bors
A szószhoz:
- 3 ek tejföl
- 3 ek görög joghurt
- 1 csokor koriander
- 1 lime leve
- ½ tk só
- 1 tk jalapeno szósz
A sörtésztában sült tőkehalhoz:
- 60 dkg friss tőkehal filé
- 3 púpozott evőkanál liszt
- 1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
- 1 tojás
- Fél csomag sütőpor
- Kb. 1,5 dl sör (lehetőleg félbarna)
- Kb. 1 dl szóda
- 1 teáskanál só
Az összerakáshoz:
[1] A káposztákat egészen vékonyra felvágjuk és egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a 2 ek olajat és belefacsarjuk egy lime levét.
[2] Az öntethez a tejfölt és a yoghurtot egy aprítógépbe tesszük. Felvágunk egy csokor friss koriandert és ezt is hozzáadjuk, majd sózzuk és belefacsarjuk egy lime levét. Belecsepegtetünk egy keveset a jalapeno szószból (ha ez nincs, akkor használjunk ecetes lében eltett, üveges jalapenot) és az egészet lezúzzuk az aprítógéppel.
[3] A sörtésztához a lisztet és a kukoricakeményítőt és a fél csomag sütőport egy nagy tálba öntjük. Hozzáütünk egy egész tojást, megsózzuk, majd jöhetnek a folyadékok: a sör és a szóda. A jéghideg sört hozzáöntjük, majd a szódát részletekben adagolva addig keverjük, amíg egy korrekt palacsintatésztánál kicsit hígabb állagot nem kapunk. Az extra ropogós élmény érdekében még beledobunk pár jégkockát és a sörtészta ezzel kész is van.
[4] A halat sózzuk, borsozzuk, kis kockákra vágjuk, bepanírozzuk és 190 fokos olajban kb. 4 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.
[5] Az összeállításhoz lepirítunk száraz serpenyőben egy tortillát. Erre jön a káposztasaláta, amire kerül pár szelet friss avokádó. Rádobáljuk a halat és meglocsoljuk a szósszal. Kell még egy kis limelé, friss koriander és már hajthatjuk is össze!
Forrás: streetkitchen.blog.hu