Clafoutis – francia gyümölcsös lepény, recept

Clafoutis – francia gyümölcsös lepény, recept

Elegáns francia neve trükkösen takarja azt a tényt, hogy mennyire könnyű, szinte fakezűen egyszerű elkészíteni. Egy kis gyümölcs, rá jó sűrű palacsintatészta, aztán irány a sütő

A Clafoutis – francia gyümölcsös lepény Hozzávalói

  • 1/2 kg cseresznye
  • 10 dkg sötétbarna nádcukor
  • 4 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2, 5 dl tej
  • 1,5 ek cukrozatlan kakaó
  • 1 ek puha vaj
  • 1 csipet só
  • Porcukor vagy csokimorzsa a tetejére

A kimagozott cseresznyét összekeverjük egy evőkanál barnacukorral. A liszthez adjuk a cukrot, tojásokat, vajat, tejet, sót és habverővel összekeverjük.

A masszát megfelezzük és az egyik felébe kakaóport keverünk. Egy kivajazott sütőformába beletesszük a cseresznyét, majd ráöntjük az egyik oldalába a fehér, a másikra, a barna masszát. 180 fokos sütőben 30-35 percet sütjük. Porcukorral és friss cseresznyével díszítjük
Clafoutis - francia gyümölcsös lepény

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Streetkitchen.blog.hu