Clafoutis – francia gyümölcsös lepény, recept
Elegáns francia neve trükkösen takarja azt a tényt, hogy mennyire könnyű, szinte fakezűen egyszerű elkészíteni. Egy kis gyümölcs, rá jó sűrű palacsintatészta, aztán irány a sütő
A Clafoutis – francia gyümölcsös lepény Hozzávalói
- 1/2 kg cseresznye
- 10 dkg sötétbarna nádcukor
- 4 dkg liszt
- 3 tojás
- 2, 5 dl tej
- 1,5 ek cukrozatlan kakaó
- 1 ek puha vaj
- 1 csipet só
- Porcukor vagy csokimorzsa a tetejére
A kimagozott cseresznyét összekeverjük egy evőkanál barnacukorral. A liszthez adjuk a cukrot, tojásokat, vajat, tejet, sót és habverővel összekeverjük.
A masszát megfelezzük és az egyik felébe kakaóport keverünk. Egy kivajazott sütőformába beletesszük a cseresznyét, majd ráöntjük az egyik oldalába a fehér, a másikra, a barna masszát. 180 fokos sütőben 30-35 percet sütjük. Porcukorral és friss cseresznyével díszítjük
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Streetkitchen.blog.hu