Forrás: gasztroangyal.hu
Busa hússal készített töltött káposzta
Hozzávalók :
- 1 kg busa
- 1 db füstölt busa oldalas
- 1 kg vékonyra vágott savanyú káposzta
- 1 kis fej savanyú káposzta
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 2 db tojás
- 10 dkg rizs
- só
- bors
- pirospaprika
- liszt
- olaj
Elkészítés:
A húst a megtisztított fokhagymával és a vöröshagymával együtt ledaráljuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Két egész tojással és a rizzsel jól összedolgozzuk. Egy fazék vagy egy kerámia edény aljára kevés olajat öntünk, majd rátesszük a vágott savanyú káposzta felét. A káposzta levelek hátoldalán a nagyobb ereket levágjuk, a nagyobbakat ketté is vághatjuk. Ezután egyenként megtöltjük őket. Amikor elkészültünk, és az összes megtöltött levél a főzőedénybe került, a tetejükre tesszük a maradék vágott káposztát, vizet öntünk alá, és lefedve elkezdjük főzni. Kb. 20 perc múlva a tetejére tesszük a füstölt busa oldalast, és még 5-10 percig főzzük. Ha elkészült, tehetünk rá kevés rántást is, de anélkül is nagyon finom.