Busa hússal készített töltött káposzta

Busa hússal készített töltött káposzta

Hozzávalók :

  • 1 kg busa
  • 1 db füstölt busa oldalas
  • 1 kg vékonyra vágott savanyú káposzta
  • 1 kis fej savanyú káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 2 db tojás
  • 10 dkg rizs
  • bors
  • pirospaprika
  • liszt
  • olaj

Elkészítés:

busa-hal-hus-keszitett-toltott-kaposzta
A húst a megtisztított fokhagymával és a vöröshagymával együtt ledaráljuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Két egész tojással és a rizzsel jól összedolgozzuk. Egy fazék vagy egy kerámia edény aljára kevés olajat öntünk, majd rátesszük a vágott savanyú káposzta felét. A káposzta levelek hátoldalán a nagyobb ereket levágjuk, a nagyobbakat ketté is vághatjuk. Ezután egyenként megtöltjük őket. Amikor elkészültünk, és az összes megtöltött levél a főzőedénybe került, a tetejükre tesszük a maradék vágott káposztát, vizet öntünk alá, és lefedve elkezdjük főzni. Kb. 20 perc múlva a tetejére tesszük a füstölt busa oldalast, és még 5-10 percig főzzük. Ha elkészült, tehetünk rá kevés rántást is, de anélkül is nagyon finom.

Forrás: gasztroangyal.hu