Burgonyacsipsz

Burgonyacsipsz

Hozzávalók

  • 1 nagy burgonya (pl. Yukon Gold)
  • 2 ek tisztított vaj
  • 1,5 kk só

A burgonyát hullámos pengéjű gyaluval vágjuk vékonyra, úgy, hogy minden vágás után 90 fokkal elfordítjuk (így kapunk gofrihoz hasonló rácsos mintázatot). A szeleteket egymásra tesszük, és pogácsaszaggatóval kerekre vágjuk őket.

A rácsos mintájú burgonyaszeleteket legalább egy órára jeges vízbe tesszük.

burgonya-racs-chips

A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra. A leszárított burgonyaszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vékonyan beecseteljük a tisztított vajjal, ráhelyezünk még egy réteg sütőpapírt, erre nehezékként még egy tepsit, így tesszük a sütőbe 10 percre.

Kivesszük a sütőből hagyjuk kissé kihűlni, levesszük a felső tepsit, sózzuk a csipszet.

Forrás: gaultmillau.hu