Burgonyacsipsz
Hozzávalók
- 1 nagy burgonya (pl. Yukon Gold)
- 2 ek tisztított vaj
- 1,5 kk só
A burgonyát hullámos pengéjű gyaluval vágjuk vékonyra, úgy, hogy minden vágás után 90 fokkal elfordítjuk (így kapunk gofrihoz hasonló rácsos mintázatot). A szeleteket egymásra tesszük, és pogácsaszaggatóval kerekre vágjuk őket.
A rácsos mintájú burgonyaszeleteket legalább egy órára jeges vízbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra. A leszárított burgonyaszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vékonyan beecseteljük a tisztított vajjal, ráhelyezünk még egy réteg sütőpapírt, erre nehezékként még egy tepsit, így tesszük a sütőbe 10 percre.
Kivesszük a sütőből hagyjuk kissé kihűlni, levesszük a felső tepsit, sózzuk a csipszet.
Forrás: gaultmillau.hu