Burgonya riojai módra – Patatas a la riojana

Burgonya riojai módra – Patatas a la riojana

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • olíva olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 250g burgonya, új
  • 150-2200 g száraz kolbász
  • egy csapott evőkanál fűszerpaprikával

Nagyobb fajta, magas falú serpenyőben, néhány evőkanál olívaolajon két gerezd finomra szeletelt fokhagymát pirítunk egyenletes halvány aranyos barnára. A fokhagymát kivesszük (más célra használjuk vagy eldobjuk), s a serpenyőben a fokhagymás olajon egy fej finomra vágott hagymát párolunk. Megsózzuk, időnként megkevergetve zsemleszínűre pirítjuk (semmi esetre se legyen sötétebb).

burgonya-riojai-modra

Hozzáadunk negyed kiló csónakra vágott burgonyát és 15-20 dkg karikára vágott szárazkolbászt (optimális esetben spanyol chorizót). További tíz percig nagyon kis lángon készítjük. Meghintjük egy csapott evőkanál fűszerpaprikával, elkeverjük a zsiradékban, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Felforraljuk, kis lángra tesszük, gyöngyöző forrással 20 perc alatt elkészül, ez idő alatt a lé jól besűrűsödik.

Forrás: gaultmillau.hu