Bundázott sertésborda tejben főtt cukkínivel

HOZZÁVALÓK 2-3 fő
- 20-30 dkg sertésborda
- 4 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt parmezán
- 5 dkg vaj
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 db citrom
- 3 db cukkíni
- 0,3 l tej
- 1 cs friss petrezselyem
- 4-5 levél friss bazsalikom
- Só
- Bors
30-60 perc
2-3 deciliter tejbe rakjunk 2-3 gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Reszeljünk bele kisebb 2 darab cukkínit, és vágjunk hozzá egy csomag petrezselymet. Azután kb. 15-20 percig főzzük. Adjunk hozzá 5-6 levél friss bazsalikomot. Majd a végén kb. 6 dekagramm reszelt parmezánt.
A szeletelt sertésbordákat sózzuk, mártsuk 3-4 darab felvert tojásba, majd forgassuk 10 deka zsemlemorzsa és 5 deka reszelt parmezán keverékébe. A serpenyőbe tegyünk kevés vajat és olívaolajat, és ebben süssük ropogós pirosra a bundázott húsokat.
Tálaljuk citromkarikával, és a tejben főtt cukkínit tegyük a hús mellé.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprika.hu