Bulgur elkészítése, recept
A bulgur nekem egy új szuperkaja, melyel helyettesíthetem a rizst ha már nagyon unom. A kalóri tartalma is kedvezőbb mint a rizsnek. Rizs: r 79.3, Bulgur 76 gramm / 100g
A bulgur elkészítése, hozzávalók 3-4 személyre:
- 200g bulgur – tört búza
- 2 ek ajvár
- 2 ek ketchup vagy 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 1 cikk fokhagyma
- olíva olaj
- só,bors
- 1 nagyobb csokor petrezselyem
A bulgur elkészítése:
-
Az olíva olajat öntsd a serpenyőbe
-
mehet hozzá a bulgur, pirítsd meg a szemeket egy kicsit
-
majd következzen a fokhagyma beletörve
-
engedd fel vízzel, hogy ellepje – később majd pótold, hogy megpuhulhasson benne
-
add hozzá az ajvárt és a ketchup-ot, sót, borsot
-
főzd készre
-
tűzről levéve add hozzá a felaprított petrezselymet
Jó étvágyat kívánunk !