Bulgur elkészítése, recept

Bulgur elkészítése, recept

A bulgur nekem egy új szuperkaja, melyel helyettesíthetem a rizst ha már nagyon unom. A kalóri tartalma is kedvezőbb mint a rizsnek. Rizs: r 79.3, Bulgur 76 gramm / 100g

A bulgur elkészítése, hozzávalók 3-4 személyre:

  • 200g bulgur – tört búza
  • 2 ek ajvár
  • 2 ek ketchup vagy 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 cikk fokhagyma
  • olíva olaj
  • só,bors
  • 1 nagyobb csokor petrezselyem

A bulgur elkészítése:

  1. Az olíva olajat öntsd a serpenyőbe

  2. mehet hozzá a bulgur, pirítsd meg a szemeket egy kicsit

  3. majd következzen a fokhagyma beletörve

  4. engedd fel vízzel, hogy ellepje – később majd pótold, hogy megpuhulhasson benne

  5. add hozzá az ajvárt és a ketchup-ot, sót, borsot

  6. főzd készre

  7. tűzről levéve add hozzá a felaprított petrezselymet

Jó étvágyat kívánunk !

Bulgur elkészítése