Buffalo csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 adag
» 1 kg megtisztított csirkeszárny
» 5 dkg vaj
» 2 db chili
» 1 kk pirosparika
» 1 tk tabasco szósz
» 1 ek napraforgó olaj
» a kéksajtos mártogatóshoz:
» 2 dl tejföl,
» fél gerezd fokhagyma,
» 3 dkg kéksajt,
» a csomag zellerszár
Elkészítés
A csirkeszárnyakat kettévágom és 15 perc alatt előfőzőm. Ez a lépés elhagyható ugyan, de nagyban meggyorsítja a sütést.
A szárnyakat sózom és egy kanál zsiradékkal forgatom össze. Optimális esetben nyílt tűzön, ennek hiányában sütőben, rácson, 200 fokon addig sütöm, míg a bőre ropogós nem lesz.
A vajat felolvasztom, hozzáadom a chilit, a pirospaprikát, a tabascot és szükség esetén sózom. Az átsült szárnyakat alaposan beleforgatom a vajas keverékbe, hogy mindenhol bevonja a szósz.
Mellé kéksajtos mártogatóst tálalok zellerszárral, ami tökéletesen ellensúlyozza a csirke csípősségét. A tejfölbe belemorzsolom a kéksajtot, hozzáadom a zúzott fokhagymát és sózom. A zellerszárakat keresztben is és hosszában is felezem.
Forrás: izeselet.hu