Buffalo csirkeszárnyak kéksajtos mártogatóssal

Buffalo csirkeszárnyak kéksajtos mártogatóssal

ABuffalo csirkeszárnyak Hozzávalói:

A buffalo csirkeszárnyhoz:

  • 12 db. csirkeszárny
  • 50 g vaj
  • 205 g sűrűbb chiliszósz
  • 1 tk. fokhagyma granulátum
  • 2 tk. cayenne bors
  • 1 ek ecet / almaecet
  • só, bors

A kéksajtos mártogatóshoz:

  • 2 dl tej
  • 1 fél citrom leve az íróhoz
  • 500 g kéksajt
  • 2 ek. tejföl
  • 1,5 ek. majonéz
  • fél lime, vagy citrom leve
  • só, bors

A tálaláshoz:

  • 2 db répa
  • 2 db szárzeller

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokosra, majd előkészítjük a csirkeszárnyakat a minél tökéletesebb, minél omlósabb eredmény elérése érdekében. A szárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd sózzuk, borsozzuk és fóliával letakarva berakjuk a sütőbe 30 percre. Közben elkészítjük a buffalo szószt.

Buffalo csirkeszárnyak

A vajat megolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a chili szószt, a fokhagyma granulátumot, az ecetet, majd sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon addig kevergetjük, amíg egy selymes állagú mártást nem kapunk belőle.

A kéksajtos mártáshoz első körben szükségünk lesz egy kis íróra, amit az angolszász kultúrkörben buttermilk néven bármikor beszerezhetünk a közértekben, nálunk viszont más a helyzet, íróhoz nem igazán lehet hozzájutni. Az ál-író előállítása ugyanakkor roppant egyszerű: 2 dl tejbe facsarjuk egy fél citrom levét, kicsit elkeverjük és félretesszük pár percre. Ha a tejnél valamivel sűrűbb állagú, a pohár falán jobban megtapadó cuccot kaptunk végeredményül, akkor már kész is van a házi írónk. Ezt beleöntjük egy keverőtálba, hozzámorzsoljuk a sajtot, belekanalazzuk a tejfölt, a majonézt, belenyomjuk egy fél lime levét, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük és már készen is van.

A csirkeszárnyakat kikapjuk a sütőből és egy ecset segítségével (szilikonecset használata ajánlott, ha profik akartok lenni!) bevonjuk őket a buffalo szósszal. Visszarakjuk az egészet a 180 fokos sütőbe (fólia nélkül) kb. 15 percre és készre sütjük.

A sütőből kikapott csirkét még összeforgatjuk a maradék buffalo szósszal. A répát és az szárzellert vékony csíkokra vágjuk és készen is van az amerikai dinerek klasszikusa, a buffalo csirke.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu