Buffalo csirkeszárnyak kéksajtos mártogatóssal
ABuffalo csirkeszárnyak Hozzávalói:
A buffalo csirkeszárnyhoz:
- 12 db. csirkeszárny
- 50 g vaj
- 205 g sűrűbb chiliszósz
- 1 tk. fokhagyma granulátum
- 2 tk. cayenne bors
- 1 ek ecet / almaecet
- só, bors
A kéksajtos mártogatóshoz:
- 2 dl tej
- 1 fél citrom leve az íróhoz
- 500 g kéksajt
- 2 ek. tejföl
- 1,5 ek. majonéz
- fél lime, vagy citrom leve
- só, bors
A tálaláshoz:
- 2 db répa
- 2 db szárzeller
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokosra, majd előkészítjük a csirkeszárnyakat a minél tökéletesebb, minél omlósabb eredmény elérése érdekében. A szárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd sózzuk, borsozzuk és fóliával letakarva berakjuk a sütőbe 30 percre. Közben elkészítjük a buffalo szószt.
A vajat megolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a chili szószt, a fokhagyma granulátumot, az ecetet, majd sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon addig kevergetjük, amíg egy selymes állagú mártást nem kapunk belőle.
A kéksajtos mártáshoz első körben szükségünk lesz egy kis íróra, amit az angolszász kultúrkörben buttermilk néven bármikor beszerezhetünk a közértekben, nálunk viszont más a helyzet, íróhoz nem igazán lehet hozzájutni. Az ál-író előállítása ugyanakkor roppant egyszerű: 2 dl tejbe facsarjuk egy fél citrom levét, kicsit elkeverjük és félretesszük pár percre. Ha a tejnél valamivel sűrűbb állagú, a pohár falán jobban megtapadó cuccot kaptunk végeredményül, akkor már kész is van a házi írónk. Ezt beleöntjük egy keverőtálba, hozzámorzsoljuk a sajtot, belekanalazzuk a tejfölt, a majonézt, belenyomjuk egy fél lime levét, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük és már készen is van.
A csirkeszárnyakat kikapjuk a sütőből és egy ecset segítségével (szilikonecset használata ajánlott, ha profik akartok lenni!) bevonjuk őket a buffalo szósszal. Visszarakjuk az egészet a 180 fokos sütőbe (fólia nélkül) kb. 15 percre és készre sütjük.
A sütőből kikapott csirkét még összeforgatjuk a maradék buffalo szósszal. A répát és az szárzellert vékony csíkokra vágjuk és készen is van az amerikai dinerek klasszikusa, a buffalo csirke.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: streetkitchen.blog.hu