Budapest bélszín, recept

A Budapest bélszín Hozzávalói:
A lecsóhoz:
1 ujjnyi szelet zsírszalonna
1 vöröshagyma
1 tk. sűrített paradicsom
5 db csiperke
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 dl alaplé (esetleg víz)
1 csipet pirospaprika
só, bors
A húshoz:
3 szelet bélszín
3 szelet libamáj
1 ek. olaj
pár csík zsírszalonna
liszt
A szalonnát felkockázzuk és egy forró serpenyőn zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, amit kissé lepirítunk, ezután pedig jöhet az aprított hagyma és az egészet hagyjuk párolódni. Hozzáadjuk a felnegyedelt gombát, egy pár perc elteltével pedig mehet hozzá a felkarikázott paprika és a kockákra vágott paradicsom. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és fűszerpaprikával ízesítjük, majd, egy 5-8 perc alatt, hagyjuk a zöldségeket megpuhulni és összeesni.
A bélszín szeleteket szalonna csíkokkal, az oldala mentén, körbeöleljük és fokpiszkálókkal megtámogatjuk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat. Egy forró serpenyőben olajat hevítünk és megsütjük a bélszínszeletek mindkét oldalát, majd kiszedjük őket és pihentetjük őket egy 10 percig. A libamáj szeleteket lisztbe forgatjuk, majd a serpenyőben megsütjük mindkét oldalát.
A tálalásnál egy csésze rizs mellé tesszük a bélszín szeleteket, amiknek a tetejére jöhetnek a máj darabok, mellé pedig lecsót és szalmakrumplit tálalunk. Petrezselyemmel díszítjük.
Forrás: Streetkitchen