2020. november 11.

Select your Top Menu from wp menus
Bucatini all’amatriciana – egyszerűen

Bucatini all’amatriciana – egyszerűen

 

Az eredetihez borsba hempergetett sós tokaszalonnát használnak. Nagy serpenyőben egy evőkanál olívaolajat melegítünk, ezen 10-15 dkg hasábra (kb.0,6x1x2 cm) vágott tokaszalonnát pirítunk közepesen erős lángon, körülbelül egy percig.

A Bucatini all’amatriciana – hoz Hozzáadunk:

  • 50-60 dkg kis kockára vágott paradicsomot (concassé), s ezt nagy lángon addig keverjük, míg krémszerűvé nem válik. Ekkor beleöntjük az erősen al dentére főtt tésztát, s még egy-két percig ezzel is rázogatjuk a serpenyőt. Végül meghintjük frissen reszelt pecorinóval vagy parmezánnal.

Egyesek kevés fokhagymát és/vagy erős peperoncinit is adnak hozzá, még mielőtt a paradicsom belekerülne. A szalonnának 1-1,5 perc kell, a fokhagymának fél perc, a peperoncininek 10-15 másodperc kell. Erre csurranásnyi fehérbort öntenek, épp csak annyit, hogy szinte azonnal sisteregve elpárologjon, ekkor jöhet bele a paradicsom.

Bucatini all’amatriciana

Itália sok régiójában pancettával készítik, amelyből létezik füstölt és nem füstölt változat is. Helyettesíthetjük kolozsvárival, ez esetben a végén daráljunk borsot az ételre. Használhatunk sós szalonnát is, ezt először mártsuk durván tört borsba, s csak utána vágjuk fel hasábokra.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: gaultmillau.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
bárány ravioli
Bárány RAVIOLI

A Bárány RAVIOLI hozzávalói 1 kg báránynyak csonttal (aveyroni tejes bárány) 2 kis fej vöröshagyma, negyedelve 1/2 édeskömény, szeltelve 1/2 sárgarépa,...

Close