Brutális tejkaramella – recept

Már régóta ki szerettem volna próbálni az imádott tejkaramella receptet. Karácsony előtt sikerült is elkészíteni és a kis gasztroajándékos pakkban landolni. Nekem nagyon bejött, sokkal finomabb, mint a bolti, még sokszor el fogom készíteni. 🙂
Adag: kb. 30 kockához
A tejkaramella Hozzávalói
- 260 g cukrozott sűrített tej
- 140 g cukor
- 60 g akácméz
- 80 g vaj
- 4 késhegynyi szódabikarbóna
- 40 g étcsokoládé, 40 g tejcsokoládé, 40 g fehér csokoládé
A tejkaramella Elkészítése
1. Az első 5 hozzávalót egy lábasba teszem és kis lángon folytonos keverés mellett addig főzöm, amíg a cukor el nem olvad. Ekkor nagyobb fokozatra kapcsolok és addig hevítem, amíg el nem válik az edény falától és karamell színű árnyalatot nem kap, itt is fontos a kevergetés, mert könnyen leéghet a massza.
2. Amikor szép aranybarna a színe, akkor levesszük a tűzről és 1-2 perccel később hozzáadjuk az apróra felvágott csokoládét, majd egyneműre keverjük és sütőpapírral bélelt 20×20 centis tepsibe öntjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap kockákra vágjuk.
Forrás: mytaste – fromjuci.blogspot.hu