Brutális tejkaramella – recept

Brutális tejkaramella – recept

Már régóta ki szerettem volna próbálni az imádott tejkaramella receptet. Karácsony előtt sikerült is elkészíteni és a kis gasztroajándékos pakkban landolni. Nekem nagyon bejött, sokkal finomabb, mint a bolti, még sokszor el fogom készíteni. 🙂

Adag: kb. 30 kockához

A tejkaramella Hozzávalói

  • 260 g cukrozott sűrített tej
  • 140 g cukor
  • 60 g akácméz
  • 80 g vaj
  • 4 késhegynyi szódabikarbóna
  • 40 g étcsokoládé, 40 g tejcsokoládé, 40 g fehér csokoládé

tejkaramella

A tejkaramella Elkészítése

1. Az első 5 hozzávalót egy lábasba teszem és kis lángon folytonos keverés mellett addig főzöm, amíg a cukor el nem olvad. Ekkor nagyobb fokozatra kapcsolok és addig hevítem, amíg el nem válik az edény falától és karamell színű árnyalatot nem kap, itt is fontos a kevergetés, mert könnyen leéghet a massza.

2. Amikor szép aranybarna a színe, akkor levesszük a tűzről és 1-2 perccel később hozzáadjuk az apróra felvágott csokoládét, majd egyneműre keverjük és sütőpapírral bélelt 20×20 centis tepsibe öntjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap kockákra vágjuk.

Forrás: mytaste – fromjuci.blogspot.hu