Brownie golyók, recept

A Brownie golyók Hozzávalói egy kisebb tepsihez (kb. 20×22 cm-es)
- 300 g vaj
- 100 g étcsokoládé
- 60 g cukrozatlan kakaópor
- 140 g liszt
- 2 csipet só
- 4 tojás
- 240 g cukor (vagy kevesebb, akár felezhető is)
A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét és kevergetjük, míg a csoki el nem olvad. Lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
A kakaóport összeforgatjuk a liszttel és a sóval.
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy kb. 20×22 cm-es tepsit.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokis keveréket és összekeverjük. Beleszórjuk a kakaóporos lisztet, kikeverjük, majd a kész masszát az előkészített tepsibe öntjük.
25 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, szétmorzsoljuk és összegyúrjuk. Ezen a ponton adhatunk hozzá natúr krémsajtot/mascarponét, hogy jobban összeálljon, de lehet ez a “ragasztó” narancslekvár vagy málnalekvár is, akkor is nagyon jó lesz.
A kész golyókat pucéron hagyjuk, vagy aprított csokiban forgatjuk meg és tálalásig hűtőbe tesszük.
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu