Brokkolifőzelék szalonnacsipsszel

Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg brokkoli (lehet mirelit is)
- 10 dkg baconszalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 ek. vaj
- só
Elkészítés:
A megmosott brokkolit rózsáira szedjük, és az olvasztott vajon megforgatjuk. Sózzuk, és felengedjük 2,5 dl hideg vízzel. Felforraljuk, és takaréklángon puhára főzzük. A megfőtt brokkoli kétharmadát kivesszük szűrőkanállal, és a maradékot botmixerrel leturmixoljuk, így sűrítjük. Visszatesszük a megfőtt brokkolikat, hozzáadjuk a tejfölt, és simára keverjük. Összeforraljuk, de nem főzzük tovább. A tűzről levéve belekeverjük a tejszínt is. Lefedve pihentetjük, és közben szép pirosra sütjük a szalonnát. Tálaláskor a főzelékre szalonnacsipszet teszünk, és meglocsolhatjuk egy pici szalonnazsírral is.
Forrás: nlcafe.hu