A nagy Bounty jégkrém – recept

A Bounty jégkrém Hozzávalói kb. 4 adaghoz:
- 300 ml habtejszín vagy kókusztejszín (én ALPRO márkájút használok)
- 50 g cukor
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 3 evőkanál kókuszreszelék
A bevonathoz:
- 10-15 dkg étcsokoládé
- kókuszreszelék
1. A tejszínből fél dl-t egy pohárba öntünk, hozzáadjuk a kukoricalisztet és csomómentesre keverjük.
2. A többi tejszínt lábasba öntjük a cukorral együtt és közepes lángon melegíteni kezdjük. Ha már kezd forrni, hozzáadjuk a kukoricaliszttel kikevert maradék tejszínt és kevergetve főzzük 10-12 percig, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, jól elkeverjük és további 5 percig főzzük. Ha besűrűsödött, elzárjuk alatta a tüzet és hűlni hagyjuk.
3. Ha teljesen kihűlt (csak akkor!), műanyagdobozba zárjuk és mélyhűtőbe tesszük. 2-3 óránként beleturmixolunk (összesen 3x), majd pálcikás jégkrémformába egyengetjük és hagyjuk megfagyni.
4. Ha megfagyott, jöhet a csokibevonat. Az étcsokit megolvasztjuk (vízgőz felett, kislábasban, ki hogy szereti), majd egy hosszú, de mély bögrébe öntjük a csokit, amibe a jégkrém is belefér.
6. Ekkor kell egy kicsit koncentrálni: elővesszük a jégkrémeket a mélyhűtőből és gyors mozdulattal belemártjuk az olvasztott csokiba – lehetőleg úgy, hogy minél jobban fedje a csoki a jégkrémet, és azonnal megszórjuk a kókuszreszelékkel. Jó gyorsan kell dolgozni, mert azonnal megdermed. Lehet, hogy az első még nem lesz tökéletes, lehet, hogy a második sem, de persze az íze attól még ugyanolyan klassz és idővel úgyis ügyesebbek leszünk és egyre szebb lesz a csokibevonat is.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu