Bounty gombóc – recept
A Bounty gombóc Hozzávalói kb. 45-50 db golyóhoz:
- 1 dl víz
- 17 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12,5 dkg vaj
- 17 dkg kókuszreszelék
- 14 dkg sovány tejpor
1. A vízből és a kétféle cukorból szirupot főzünk, majd ha kész, hozzáadjuk a vajat és megvárjuk míg kihűl.
2. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a tejport, jól összekeverjük.
3. Én megvártam míg teljesen kihűl a massza, aztán betettem a hűtőbe és ott volt egy teljes éjszakán át.
4. Reggel kivettem és gyorsan golyókat formáztam a masszából, tálcára tettem és visszatettem a golyókat a hűtőbe.
5. A csokizás előtt egy órával még a mélyhűtőbe is betettem a tálcányi golyót.
6. Végül következett a csokibevonás, a zserbógombócoknál ismertetett módszerrel, amelyet ezúttal meg is örökítettünk, a jobb érthetőség kedvéért. Nem vitás, Macinevét imába foglalhatjuk a hungarocell konyhai felhasználásának felfedezéséért.
Tehát: A tortabevonót/étcsokit egy kicsike lábosban gőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük az olajat. Helyet csinálunk a pulton: balkéznél a lehűlt gombócokkal teli tálca, mellette fogpiszkálók, középen a csokit tartalmazó lábos, jobbkéznél másik tálca, rajta a hungarocell. A gombócba beleszúrjuk a fogpiszkálót, a csokis lábost kicsit megdöntjük, megforgatjuk a csokiban a golyót és gyorsan beleszúrjuk a hungarocellbe. Ha mind megvan, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe, majd ha megdermedt a csoki, megesszük.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu