Bounty csoki házilag – recept
Bounty házilag?!
Hát milyen király már! Lili megajándékoz mindenkit egy tökéletes recepttel. Ha egyszer megcsináljátok ezt a 4 összetevős receptet, soha többé nem akarjátok majd megvenni a boltit. Kötelező kipróbálni!
A Bounty házilag Hozzvalói:
- 200 g kókuszreszelék
- 300 g sűrített tej
- 300 g tejcsoki pasztilla
- 3 tk kókusztej
A kókuszreszeléket, sűrített tejet és a kókusztejet egy tálban összekeverjük. Egy négyzet alakú formát sütőpapírral kibélelünk és elegyengetjük benne a tölteléket, majd egy pohár aljával lenyomkodjuk. Egy pár óra alatt ledermesztjük, hogy teljesen megszilárduljon és vágható legyen. Ezután kiborítjuk egy deszkára és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egyenlő, bounty nagyságúra felszeleteljük és lekerekítjük a széleit. Egy rács alá sütőpapírt tesszünk és a rácsra felpakoljuk a kókuszos rudakat.
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről kicsit hűlni és ismét feltesszük melegedni. Ezután leöntjük a rudacskákat vele, eltávolítjuk a felesleget róla és kialakítjuk a kis hullámokat rajta. Kb. fél órára a fagyasztóba tesszük, megfordítjuk őket és egy késsel megkenjük az alját is csokival, ismét egy fél óra a mélyhűtőben és kész is a házi bounty.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Streetkitchen.blog.hu