Boros – Cseresznye Leves

Boros – Cseresznye Leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg cseresznye
  • 1,5 dl vörösbor
  • 10-12 dkg cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál rizsliszt (vagy burgonyaliszt, esetleg búzakeményítő)
  • késhegynyi fahéj
  • 3 szem szegfűszeg
  • csipetnyi só

A cseresznyét mossuk meg és tegyük 7 dl vízbe. Tegyük hozzá a fűszereket és forraljuk fel,majd főzzük 5 percig. Ezután öntsük bele a bort és a cukrot. Keverjük el a lisztet a tejföllel, öntsük a keveréket a levesbe, majd forraljuk fel újra. Várjuk meg míg egyet rottyan és vegyük le a tűzről. Hidegen, csészékbe adagolva tálaljuk.

boros-cseresznye-leves-recept