- 2-3 db borjúlábszár
- 0,4 kg sárgarépa
- 0,15 kg gyökér
- 0,2 vöröshagyma
- 0,3 kg vaj
- só
- fehérbors
- rozmaring
- fehérbor
Elkészítés:
A csülköket sózzuk, borsozzuk. Egy tepsiben zöldségágyat készítünk. A megtisztított felszeletelt zöldségeket a tepsi aljára terítjük, ráhelyezzük a cikkekre vágott vöröshagymát. Rozmaringgal ízesítjük. Ezután tesszük a tepsibe a csülköket, a vajat pedig rámorzsoljuk a húsra, aláöntjük a fehérbort és fólia alatt, alacsony hőfokon körülbelül 1-1,5 órát pároljuk. Közben forgatjuk és ha elfőné a levét, akkor kevés vízzel pótoljuk, a húst pedig a szafttal locsolgatjuk. Amikor a hús már majdnem puha, akkor levesszük róla a fóliát és aranybarnára sütjük. Akkor készült el, ha a hús könnyen leválik a csontról.
Forrás: gasztroangyal.hu