Borjúcsülök – vele sült zöldségekkel

Borjúcsülök – vele sült zöldségekkel

Hozzávalók :

  • 2-3 db borjúlábszár
  • 0,4 kg sárgarépa
  • 0,15 kg gyökér
  • 0,2 vöröshagyma
  • 0,3 kg vaj
  • fehérbors
  • rozmaring
  • fehérbor

 

Elkészítés:

borju-csulok-vele-sult-zoldseg

A csülköket sózzuk, borsozzuk. Egy tepsiben zöldségágyat készítünk. A megtisztított felszeletelt zöldségeket a tepsi aljára terítjük, ráhelyezzük a cikkekre vágott vöröshagymát. Rozmaringgal ízesítjük. Ezután tesszük a tepsibe a csülköket, a vajat pedig rámorzsoljuk a húsra, aláöntjük a fehérbort és fólia alatt, alacsony hőfokon körülbelül 1-1,5 órát pároljuk. Közben forgatjuk és ha elfőné a levét, akkor kevés vízzel pótoljuk, a húst pedig a szafttal locsolgatjuk. Amikor a hús már majdnem puha, akkor levesszük róla a fóliát és aranybarnára sütjük. Akkor készült el, ha a hús könnyen leválik a csontról.

Forrás: gasztroangyal.hu