Bolognai spagetti, recept

Bolognai spagetti, recept

 

A Bolognai spagetti Hozzávalói (4 főre):

  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2 szál angolzeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 400 g darált marhahús
  • 400 g passata di pomodoro (passzírozott paradicsom)
  • 1,5 dl jófajta száraz vörösbor
  • 1 tk. szárított oregano
  • 1/2 tk. szárított kakukkfű
  • 1 marék friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • 1/2 dl tej
  • parmezán
  • 1 csomag spagetti tészta
  • só, bors

A Bolognai spagetti elkészítése:

 

  1. Finomra aprítjuk a vöröshagymát és egy löttyintésnyi olívaolajon párolni kezdjük. A sárgarépát megtisztítjuk, majd lereszelve a hagyma mellé dobjuk, ahogyan az apró szeletekre vágott angolzellert is.
  2. A soffritonak is nevezet zöldségalapot pirítgatni kezdjük, majd 3-4 perc után beletörjük a fokhagymákat is. Újabb 2 perc párolás után a zöldséges alapra dobjuk a darált marhahúst, amit kevergetve szépen fehéredésig pirítunk a lábasban.

Bolognai spagetti

  1. Ezután hozzáadjuk a passata di pomodoro-t, vagyis a passzírozott paradicsompürét és a vörösbort. Ízesítés következik: só, bors, szárított oregano és kakukkfű kerül bele. Lefedve minimum 1,5 órán át főzzük, amíg a zöldségek teljesen eltűnnek benne.
  2. Ekkor elkeverjük benne a kevés tejet és a finomra vágott bazsalikommal ízesítjük, majd elzárjuk alatta a lángot. A ragut frissen főtt spagetti tésztára pakoljuk, végül parmezánt reszelünk rá.

forrás: Streetkitchen