2021. július 24.

Select your Top Menu from wp menus
Böllérleves, recept

Böllérleves, recept

A Böllérleves Hozzávalói:

  • 60 dkg sütnivaló kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 4 közepes krumpli
  • 25 dkg gomba
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 1-2 ek. mustár
  • 1 ek. ételkeményítő
  • só, bors
  • 3-4 babérlevél

Böllérleves

A zöldségeket felaprítom, a hagymát apróra vágom, és egy kevés olajon megfuttatom. Hozzáadom a répaféléket, pár percig együtt pirítom, majd felöntöm 2 liter vízzel. Amíg felforr, addig a kolbászt kifejtem a bőréből, összegyúrom a tojással és kis gombócokat készítek belőle. A felforrt levesbe rakom. Babérlevéllel és sóval fűszerezem. Lassú tűzön főzöm, míg a kolbászgombóc megpuhul. Ekkor beleteszem a szeletelt gombát, a fokhagymát, a kockára vágott krumplit, és készre főzöm.
A keményítőt elkeverem egy kevés vízzel, a tejföllel és a mustárral, és a leveshez keverem. Még ízesítem szükség szerint sóval és borssal, és már csak néhány percig főzöm.
Megjegyzés: ez a kolbászgombóc nagy ötlet! Alig van vele tennivaló, rém egyszerű, de annál ízletesebb.

Böllérleves

Forrás: aliza

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Almás sütőtök leves, recept

Az Almás sütőtök leves Hozzávalói: 1 kisebb hosszúkás sütőtök 3-4 alma tej csipetnyi só cukor fahéj A sült habhoz: 2...

Close