Bolgár gyuvecs

Bolgár gyuvecs

Hozzávalók:

» 50 dkg sertéslapocka
» 3 db kaliforniai paprika
» 1 db paradicsom
» 2 db krumpli
» 1 db lila krumpli
» 1 db brokkoli
» 1 db vöröshagyma
» 2 db sárgarépa
» 2 gerezd fokhagyma
» 5 dl alaplé
» olívaolaj
» 1 db padlizsán
» 1 db cukkini
» só, bors
» friss zöldfűszer

bolgar-gyuvecs-leves
Elkészítés

Egy vastagfalú, öntöttvas lábost elkezdünk melegíteni.

Közben a vöröshagymát nagyobb darabokra felvágjuk és olívaolajon megdinszteljük az öntöttvas lábosban. Majd hozzáadjuk a felkockázott húst és magas hőmérsékleten körbepirítjuk.
Ha ezzel megvagyunk, beletesszük a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, a hámozás nélkül felkarikázott krumplit és a nagyobb darabokra vágott paprikát.
A megroppantott fokhagyma gerezdeket is beletesszük. Sózzuk és borsozzuk. Jól elkeverjük, majd beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot.
Legvégül a meghámozott, feldarabolt lila krumplikat adjuk hozzá.

Lefedjük és hagyjuk, hogy saját gőzében puhuljanak meg a zöldségek és a hús. Mikor már majdnem megpuhultak, beletesszük a rózsáira szedett brokkolit, a feldarabolt cukkinit és padlizsánt is.

Ha elkészült, friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.

Forrás: izeselet.hu