Bojrúnyelv – Cékla levesben

Céklaleves, Hozzávalók:
- 4 kisebb cékla
- 600 ml csirkealaplé
- málnaecet
- só
- shizolevél
- 100 ml szőlőmagolaj
A céklát mossuk-szárítjuk, sóval-borssal alufóliába csomagolva 150 fokos sütőbe tesszük. Amikor puha (2-3 óra), akkor hámozzuk, csirkealaplével, jó minőségű málnaecettel és shizolevéllel turmixoljuk.
Az ecetes-közegbe turmixolás közben öntjük hozzá fokozatosan a szőlőmagolajat: a leves és az olaj fényes emulziót fog eredményezni.
Joghurthab, Hozzávalók:
- 300 ml jó minőségű török joghurt
- 100 ml tejszín
A hozzávalókat összekeverjük, szifonba töltjük, alaposan összerázzuk.

Borjúnyelv (4 személyre),Hozzávalók:
- 1 borjúnyelv
- só-bors
A borjúnyelvet megmossuk, körülbelül egy percre forrásban lévő vízbe dobjuk, leforrázás után azonnal jeges vízben lehűtjük. Szárazra töröljük és jó alaposan sózzuk-borsozzuk.
Vákumcsomagolva, 60 fokon (mérettől függően) 24-48 órán át hőkezeljük. (Példa: 100 napos állat 220-250 grammos nyelve 24 óra alatt készül el). Még melegen leszedjük a külső hártyát.
Tálalás
A vékony metéltre vágott borjúnyelvet egy kisebb méretű tálalókarika segítségével méytányérba tálaljuk. Shizocsírákkal dekoráljuk, rányomjuk a joghurthabot. A szobahőmérsékletű levest tálalókancsóban visszük ki az asztalhoz (ezen a hőfokon tudnak legjobban kibontakozni az ízek – a shizo nem szereti a túlzott hőt). Jó minőségű olívaolajjal locsoljuk meg a tetejét.