Bögrés vattasüti, recept

Bögrés vattasüti, recept

 

Ez egy hipp-hopp finomság ismét, a férjem névnapjára készült, a kollégáinak vitte a munkahelyére. Hihetetlenül, puha, laza tésztája van, a tetején pedig egy vaníliapudingos réteg, rajta vajjal és cukorral pirított kókusz. Fenomenális, abbahagyhatatlan…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Bögrés vattasüti

A Bögrés vattasüti Hozzávalói a tésztához:

– két és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg)
– egy és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
– bő fél bögre étolaj (1,5 dl)
– egyharmad bögre szódavíz (1 dl)
– 4 tojás
– 1 csomag sütőpor (12 g)

A pudingos réteghez:

– 2 bögre 2,8%-os tej (fél liter)
– 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
– negyed bögre kristálycukor (4 dkg)

A pirított kókuszhoz:

– 10 dkg vaj
– fél bögre kristálycukor (8 dkg)
– 1 csomag kókuszreszelék (10dkg)

A Bögrés vattasüti Elkészítése:

1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd az összes többi hozzávalóval elkeverjük.
2. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, majd 180 fokon alul-felül sütés programon húsz-huszonöt perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
3. Míg a piskóta egy picit hűl, addig elkészítjük a pudingot a szokásos eljárással. Mikor elkészül, akkor szépen ráöntjük a tésztára, és egyenletesen elsimítjuk rajta.
4. Ezután egy serpenyőben vagy kisebb lábasban közepes hőfokon aranybarnára pirítjuk a kókuszt a vajjal és a cukorral. Folyamatosan kevergessük!
5. A kész pirított kókuszt szórjuk egy kanál segítségével a süteményre, és igazgassuk el úgy, hogy mindenhol szépen befedje a tésztát.

Bögrés vattasüti

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu