Bögrés túrógombóc fánk, recept

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
A Bögrés túrógombóc fánk Hozzávalói:
– 25 dkg túró
– 1 csomag vaníliás cukor
– 2 tojás
– 2 evőkanál tejföl
– szűk fél bögre búzadara
– fél bögre liszt
– 1 csipet só
– 1 csipet szódabikarbóna
+ olaj a sütéshez
A Bögrés túrógombóc fánk Elkészítése:
1. A túrót egy kisebb tálban villával összetörjük.
2. Összekeverjük a vaníliás cukorral, majd a tojásokkal és a tejföllel.
3. Ezután jöhetnek a száraz hozzávalók. Én ezt nagyon egyszerűen oldottam meg: félig tettem a mérőbögrét liszttel, majd fél bögre búzadarával töltöttem fel. Erre rászórtam a csipet sót és a szódabikarbónát, és picit belekevertem. Ezután belezuttyantottam a túrós keverékbe, és összekevertem az egészet.
4. Tíz percig állni hagytam. Ez azért szükséges, hogy a búzadara egy picit megszívja magát, és kidagadjon. ( Én ittam ez idő alatt egy kávét, és elpakoltam a konyhában
5. Forró olajba evőkanálnyi galuskákat szaggattam, és szép aranybarnára sütöttem mindkét felüket, 4-es,-5-ös fokozaton.
6. Az első adag kisülése után mindenképp ellenerőzzük, hogy átsült-e. Ha nagyon hirtelen barnulnak, akkor vegyük vissza egy picit a tűzhelyet.
Jó étvágyat!
Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu