Bögrés sárgabarackos pite, recept

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
A Bögrés sárgabarackos pite Hozzávalói:
A tésztához:
– 2 és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg)
– 3/4 bögre kristálycukor (12 dkg)
– 4 tojás
– 1 csomag sütőpor (10 g)
– másfél bögre 20%-os tejföl (nagyjából egy nagy tejfölnek felel meg)
– 3/4 bögre étolaj (180 ml)
A tetejére:
– fél kg sárgabarack (vagy még több:-)
– cukor a szóráshoz
1. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk.
2. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük.
3. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát.
4. Felkockázott sárgabarackkal jól megrakjuk a tetejét, és alaposan meghintjük cukorral (ne sajnáljuk, mert ez lesz a lelke!) Nem tudjuk túlcukrozni, mert a tészta egyáltalán nem édes, tehát szükséges.
(Aki kevésbé türelmes, nyugodtan tegye rá felezve a barackokat!) Én egyébként legtöbbször bőrrel lefelé teszem rá a sárgabarackokat, hogy ne engedjen annyi levet.
5. 200 fokos sütőben sütjük, kb. 30 percig, akkor tűpróbát csinálunk, és ha még kell, visszatesszük sülni. Én 30*35-ös tepsiben készítettem.
Jó étvágyat!
Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu