Bögrés Raffaello – recept
A Bögrés Raffaello pihe könnyű sütemény és nagyban emlékeztet a Raffaello golyó ízére
Elkészítési idő:
60 perc
Bögrés Raffaelló Hozzávalói:
- 1 bögre=most 300 ml
- 2 db tojás
- 1 bögre tej
- 2 bögre rétesliszt
- 1/2 bögre olvasztott vaj
- 1 cs sütőpor
- 1,5 bögre porcukor
A tetejére:
- 1/2 bögre porcukor
- 1/2 bögre kókuszreszelék
A megsült forró tészta tetejére:
- 1 bögre tejszín(én Oké tejszínt tettem,de más is jó,de nem Meggle főzőtejszín!)
- +kevés porcukor a tálaláshoz és kókuszreszelék is
- 1 db tepsi 20×30 cm-es vajjal kikenve
Elkészítése:
A tojásokat egészben felverjük, tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral, olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet.
A kivajazott tepsibe simítjuk, megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel, majd a fél bögre porcukorral. Előmelegített sütőben sütjük.
Magas a süti, tehát tűpróba vagy, ha alacsonyabbat akartok, akkor tegyétek nagyobb tepsibe.
A megsült forró sütire az 1 bögre tejszínt rálocsoljuk. A tészta magába szívja. Nagyon-nagyon fincsi,próbáljátok ki!
A kihűlt tésztát szeleteljük, megszórjuk vékonyan porcukorral, valamint kókuszreszelékkel.
Forrás: receptneked.hu