Bögrés Raffaello – recept

Bögrés Raffaello –  recept

A Bögrés Raffaello pihe könnyű sütemény és nagyban emlékeztet a Raffaello golyó ízére

 

Elkészítési idő:

60 perc

 

Bögrés Raffaelló Hozzávalói:

  • 1 bögre=most 300 ml
  • 2 db tojás
  • 1 bögre tej
  • 2 bögre rétesliszt
  • 1/2 bögre olvasztott vaj
  • 1 cs sütőpor
  • 1,5 bögre porcukor

A tetejére:

A megsült forró tészta tetejére:

  • 1 bögre tejszín(én Oké tejszínt tettem,de más is jó,de nem Meggle főzőtejszín!)
  • +kevés porcukor a tálaláshoz és kókuszreszelék is
  • 1 db tepsi 20×30 cm-es vajjal kikenve

 bögrés raffaello sütemény

Elkészítése:

 

A tojásokat egészben felverjük, tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral, olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet.

A kivajazott tepsibe simítjuk, megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel, majd a fél bögre porcukorral. Előmelegített sütőben sütjük.

Magas a süti, tehát tűpróba vagy, ha alacsonyabbat akartok, akkor tegyétek nagyobb tepsibe.

A megsült forró sütire az 1 bögre tejszínt rálocsoljuk. A tészta magába szívja. Nagyon-nagyon fincsi,próbáljátok ki!

A kihűlt tésztát szeleteljük, megszórjuk vékonyan porcukorral, valamint kókuszreszelékkel.

Forrás: receptneked.hu